JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens HJ-matcher!

Flertalet matcher har hunnit avverkats i JAS under den gångna kvällen. Huddinge fick nöja sig med oavgjort borta mot Älvsjö, där Skurup i skånegruppen kunde ta tre nya poäng efter 10-2 seger. Lerum kunde resa sig efter förlusten senast mot Partille och tog en seger hemma mot Stenungssund.

Simon Larsson, Skurup: Period ett. Vi startar med tre fulla kedjor där vi ska mala sönder motståndarna med en hög press. Det lönar sig, vi vinner första perioden med 4-0 och har hur många chanser som helst att göra fler mål. Vi har full kontroll på matchen och Malmö kommer inte till så farliga chanser. Vår målvakt Emil Lind får inte alls många skott på sig i första perioden.

Period två. Samma här, vi fortsätter med en hög press vid bollförlust i offensiv zon. Vi vinner andra perioden med 3-0. Alltså 7-0 efter två perioder. Andra perioden var ganska lik den första perioden. Emil hade inte mycket att göra i målet.

Period tre. Vi säger att vi ska fortsätta med det vi gör bra och det gör vi. Tyvärr får vi inte riktigt samma utdelning som i första och andra perioden med det känns aldrig riktigt farligt. Vi har full kontroll på hela matchen och jag tror sista perioden blir 3-2 till oss. Vi gör lite byten och sätter i lite yngre spelare som gör det väldigt bra.

Axel Lindell Nilsson, Huddinge: Det var en jämn och tempofattig inledning med lågt bolltempo från båda lagen. Spelet böljade fram och tillbaka i första halvlek. I slutet på första perioden tog Älvsjö ledningen med 1-0 efter en trevande matchinledning. I början av andra perioden fick vi i Huddinge äga lite mer boll och hitta vårat lir vilket resulterade i att det stod 1-1 efter andra perioden, vilket jag själv tyckte speglade matchbilden. I den avslutande perioden höjdes bolltempot från båda lagen vilket gjorde att det blev fler farliga målchanser från bägge lagen. Redan efter 3 minuter in i tredje perioden tog vi ledningen med 2-1 efter en fin prestation av Linus Hellqvist. Älvsjö lyckas kvittera i spelet 5 mot 4 och såg till att ställningen var 2-2 med 13 minuter kvar. Vi gjorde allt för att försöka få in ett 3-2 mål men matchens bästa spelare Älvsjös målvakt såg till att det bara blev 2-2.

Anton Hansén, Lerum:

En match som på förhand var extremt viktig för oss eftersom att Stenungsund förmodligen kommer att vara det största hotet efter Partille och Lockerud, så 3 pinnar var det som vi skulle gå hem med. Matchen börjar relativt avvaktande från båda lagen men jag tycker att vi i hela första perioden har bra koll på dem förutom vid 1 misstag där dom får deras 1-0 mål som står sig perioden ut. Inför andra perioden så hade vi alla känslan att vi skulle gå ut och hota mer med hjälp av mer skott. Vi skjuter en hel del mer men saknar folk framför kassen vilket leder till att vi får en mållös period.

I pausen till tredje så kände vi alla att denna match var våran och att 3 poäng skulle hem. Och försvaret visste vi såg mycket bra ut samt med en het målvakt i mål så var det endast målen som saknades. Men direkt i tredje sätter vi fart på fötterna och kan tidigt göra 1-1 och tätt efter även 2-1 och vi får ett gött go i laget. Vi spelar av mycket tid och ett tufft boxplay och kan sedan göra 3-1 och även 4-1 i öppen kasse. Viktigt seger för oss!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar