JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Gustafsson/Sohlberg

Imorgon ställs Storvreta mot Falun, där Falun inför matchen är laget som har bäst utgångsläge. I Storvreta återfinns Simon Gustafsson, som kom till Storvreta ifrån Sirius och i Falun finnas Mattias Sohlberg, som anslöt från Skälby. Såhär säger spelarna inför matchen!

Ett par matcher in på säsongen, vad tycker ni om er inledning?

Simon: Den är knappt godkänd skulle jag vilja säga. Vi har tagit en poäng på tre matcher och det duger givetvis inte om man siktar på topp 4. Men å andra sidan har vi ett helt nykomponerat lag med flertalet som aldrig spelat JAS förut så det är förståeligt att det sett lite knackigt ut. Men jag tycker vi börjar bli tryggare i vårt spelsätt allt eftersom och nu är det dags att börja ta poängen också. Vi måste bara minimera misstagen på mittplanen för målen framåt gör vi.

Mattias: Våran inledning har väl varit godkänd. 8 poäng på 4 matcher. Även fast vi har velat haft 12.

Tycker ni att man i gruppen kan börja se vilka lag som kommer hänga på i toppen respektive botten?

Simon: Det är nog lite för tidigt att säga än men jag har tippat att Hagunda ska vinna vår serie och för dem ser det verkligen ljust ut. Det känns dock som alla kan slå alla i denna serie så det är inte avgjort på långa vägar!

Mattias: Nja, lite tidigt att säga efter bara 4 matcher. Vi har iallafall som mål att gå vidare.

Vad vet ni om era respektive motståndare ni ställs mot?

Simon: Jag var faktiskt och kollade när de spelade mot mitt gamla lag Sirius och jag måste säga att Falun imponerade stort. De spelar väldigt kompakt och är vassa i kontringsspelet. De har ju även några grabbar som är med och tränar med SSL-laget och som var med på U19-lägret på Bosön. Falun är bra och det blir en tuff nöt att knäcka!

Mattias: Vi har väl egentligen inte så jättebra koll på motståndet förutom att man ibland känner igen några spelare i dom olika lagen.

Ni båda är nya i era föreningar inför den här säsongen. Hur har omställningen gått och hur har ni kommit in i spelet?

Simon: Omställningen har gått bra. Jag kände många spelare från innan så jag har kommit in i laget väldigt bra. Spelmässigt har jag väl inte kommit in i det 100 % men det tar ju ett tag att hitta rätt omgivning och kemi. Det kommer att bli bättre och bättre..

Mattias: Ja, precis. Det har bara gått bra. Det var väl lite ovant i början men nu börjar man komma in i det på riktigt. Så det har inte varit några konstigheter

Vi tackar de båda och önskar dem lycka till i morgondagens match!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar