JAS-bloggen
Intervjuer

Främberg till U19-landslaget!

När Markus Puskala och Patrik Edgren presenterade U19-landslagets trupp till kommande Euro Floorball Tour så återfanns en spelare från Partille, laget som tog silver under våren innebandyfest. Spelaren var ingen mindre än Johan Främberg, till vardags kapten i JAS-laget.

Uttagen till U19, första reaktionen?

Jag blev smått förvånad. Det var inget som jag hade räknat med även om det fanns en möjlighet.

Hur tyckte du själv att Bosön-lägret gick?

Det gick okej, kunde gått bättre. Sista dagen under sista internmatchen kände jag väl att jag kom upp lite i nivå så det kändes skönt att avsluta starkt. Annars var det ju beep-testet jag hade tänkt glänsa på genom att troligtvis springa hem det hyffsat enkelt, men när vi avslutade på den gränsen man måste ha för att vara aktuell så kände jag väl lite ”jaha där rök den chansen”, haha. Innebandydelen gick uppenbarligen tillräckligt bra den med så sett över hela lägret så får jag vara nöjd ändå.

Trots att ni mötte JIK i vårens final under innebandyfesten, så återfinns bara du i U19, tycker du att det är märkligt?

Ja lite märkligt tycker jag att det är trots allt. Om det är fler som ska vara med i detta klara U-19 landslaget har jag svårt att svara på. Däremot tycker jag generellt att det har snackats ganska lite om båda våra lag i samband med U-19. Det finns några duktiga som iaf jag trodde skulle rankas högre bland Sveriges 97:or men konkurransen är verkligen stenhård.

Är det någon spelare på rak arm som du kan tycka saknas i truppen?

Nej inte direkt. Det finns alltid folk som kan konkurrera om en plats absolut, men ingen som jag på rak arm tycker saknas.

Vad hoppas du kunna bidra med under EFT?

Det blir väl en och annan patenterad onödig och livsfarlig dribbling som sista man i egen zon haha. Nämen jag får väl försöka bidra med mina spetskvalitéer alltså mitt passningsspel, fart under fötterna samt behålla ett lugn med bollen. Utöver det blir det till att pusha på laget och vara en positiv röst. Det kommer krävas av alla i laget om vi vill ge oss själva en ärlig chans.

Främberg agerar som sagt kapten i Partille JAS-lag. Foto: Roine Bengtsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar