JAS-bloggen
Intervjuer

Andre Sundström noterades för sitt första SSL-mål!

André Sundström är en av de yngsta talangerna som till vardags återfinns i SSL-miljön där han representerar Gävle. I helgens match mot Mullsjö, där det blev förlust, så kunde Sundström noteras för sitt första SSL-mål.

Första målet i SSL mot Mullsjö, hur skönt var det att spräcka nollan?

Självklart är det riktigt härligt att spräcka nollan, det var verkligen ingenting jag trodde eller siktade på när serien drog igång, även att den kom såhär tidigt in på säsongen är ju roligt.

Förra säsongen lirade du mest JAS, HJ17 och divison 3, hur stort har steget varit?

Steget upp var ju ganska stort till en början, allting går ju så mycket fortare, bolltempot är ju oerhört mycket snabbare och man måste vara med på tå hela tiden. Men jag tycker att det har gått bra hittills och jag har kommit in i tempot bra. Självklart så har man ju inte kommit in i det till 100% än men det kommer förhoppningsvis med tiden!

Vilka egenskaper tycker du att du har som gör att du kan hävda dig i SSL?

Jag tycker att jag har en hyfsat bra blick för vad som sker på planen sen är jag också ganska snabb och kvick. Jag har vell ett helt okej skott också.

Om vi kikar på JAS så har nu 2 poäng på tre matcher, vad tycker du om er inledning?

Våran inledning har inte varit den bästa men vi har även haft ett ganska tufft motstånd i alla tre matcher. Vi gjorde en riktigt dålig insats mot Sandviken borta där vi inte kommer upp i normal prestation medan de andra två insatserna är helt okej från våran sida, men absolut inte på den nivå jag tycker att vi kan och ska spela på om vi ska vara med och utmana topplagen i våran grupp.

Vad har ni för målsättningar i JAS och vad behöver ni förbättra för att nå dit?

Våran målsättning är givetvis att ta oss vidare från gruppen, vilket jag tror är möjligt om vi kommer upp i våran normala prestation. Vi behöver bli jämnare i vårat spel och prestera bättre än vad vi gjort hittills i de matcher som återstår sen så tycker jag att varje individ i laget ska tro på sig själv, vi har ett ganska ungt lag och då kan det ofta bli att många lägger över förtroendet på de äldre vilket gör så att det inte kommer funka som lag i längden, speciellt inte i denna tuffa grupp. Alla måste prestera sitt bästa om vi ska kunna vinna några matcher denna säsong.

Adam Andersson intåg i JAS, vad kommer det betyda för er del?

Adam är ju en oerhört skicklig och duktig spelare som kommer betyda mycket för oss i JAS då han kommer in med ett helt annat tempo i kroppen än vad våra andra backar är vana vid. Han är väldigt bra på att styra och ställa från sin backplats vilket vi kanske har saknat lite i vårat lag.

Sundström noterades för sitt första SSL-mål i helgens match mot Mullsjö! Foto: Per Wiklund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar