JAS-bloggen
Intervjuer

Albin Thurén gör succé i kaptensrollen

Albin Thurén återfinns till vardags i Pixbo, där han i nuläget spelar matcher i division 1, samt JAS, men kunde redan under fjolåret noteras för spel i superligan, samt att han var med Pixbo under försäsongen och vann Czech Open.

I division 1 bär han kaptensbindeln i Pixbo och har utöver det, noterats för massvis poäng, senast i fredags mot Alingsås där han stod för sju poäng och laget placerar sig nu på en tredjeplats. Nyckeln? – Det kan låta tråkigt, men nyckeln är helt enkelt att vi kämpar för varandra.

I serieupptakten har även Kasper Hydén och Oskar Henriksson funnits med i laguppställningarna, två meriterade SSL-spelare som nu är på väg tillbaka från skador och matchas i division 1. – Oskar har bara varit med en match och Kasper tre. Det är goa gubbar som är bra på bandy, men det vore överdrivet att säga att dom ligger bakom våra vinster.

Thurén har alltså fått äran att bära lagkaptensbindeln, trots att han är född 1997. – Jag tycker det är roligt, jag vill ta stort ansvar så kaptensrollen är bara bra. Jag försöker att vara ”ledare by example”. Självklart försöker jag snacka ”gött” oxå. Enligt mig ska en kapten inte bara snacka utan vara ett föredöme på plan också.

Ett ungt lag har Pixbo i division 1, där stora delar av truppen även återfinns i JAS-laget som spelar i grupp I. – Det blir mer timmar tillsammans såklart. Vi har inte spelat in femmor för resten av året,  men det finns fler tillfällen att testa runt såklart.

Trots dina unga ålder har du hunnit debutera i SSL och var även med i Czech Open under sommaren. Nu har du gjort 6 poäng på 18 matcher. Hur ser du själv på din roll i laget rent spelmässigt? – Jag vill vara en poängspelare som jobbar hårt. Jag brukar säga att jag vill vara som Sidney Crosby. Behöver bara öva på passningarna först, haha ! 😉

”Skynda långsamt” är ett klassiskt uttryck. Är du nöjd med din tillvaro eller vill du upp i SSL? – Jag tycker om att spela både i SSL och division 1. På ett sätt är det roligare i division 1, då jag har närmare kompisar där och får spela förstafemman, powerplay och boxplay, men samtidigt är det ballt att spela med dom största också! Jag har ingen stress att gå upp just nu, händer det så händer det.

Även Per Tjusberg, tränare i SSL-laget, har varit med och spela två matcher i laget tillsammans med flertalet av sina A-lags adepter. -Det roligaste är när min tränare Jacob skriker på Per när han spelar. Annars tänker man inte på det så mycket faktiskt. Självklart är det kul att spela med honom för han har grymt spelsinne bland annat.

Ert JAS-lag är starkt i år, hur långt ska ni gå? Vi har inte kommit så långt in på den resan än men jag ser bara guldet. Det är lätt att stirra sig blind på det slutliga målet, det är en lång säsong och det kommer bli sjukt roligt. Samtidigt så tänker jag på guldet nästan varje dag!

Thurén var med och spelade hem guldet med Pixbo i Tjeckien tidigare under säsongen. Foto: Per Wiklund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar