JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens DJ-mathcer

En ganska gles omgång i kvällens JAS-matcher, men ett par har allt hunnit avverkats. Flertalet storfavoriter pallade för trycket, Pixbo vann borta mot Backadalen med 1-4, Rönnby vann med 5-1 hemma mot Lockerud och Skoghall fick dela på poängen med Arboga. Läs sammanfattningarna här!

Moa Qvarnlöf, Arboga: Vi visste att vi skulle möta ett ungt lag och vi inledde matchen bra. Det var en jämn match, men jag tycker vi var värda mer än ett poäng. I första perioden och i slutet av tredje var vi bra. I andra perioden har vi en svacka där Skoghall gör fyra mål och vi ett, och vi hänger inte riktigt med och slarvar bort för mycket passningar. Det är starkt av oss att lyckas ta ikapp och få med oss ett poäng trots allt. Tycker alla i laget kämpade och gjorde det bra, men vi kan ännu bättre!!

Izabell Roos, Rönnby: Idag spelade vi med högt tempo och bättre spel. Vi spelade lite för avvaktande i första och i början av andra perioden som vi ska göra enligt vår spelsystem. I mitten av andra fick vi order om att pressa vilket jag tyckte gick bra för att vi vann mycket boll på de och kunde anfalla snabbt. Laget spelade mycket bättre tillsammans den här matchen men vi kan fortfarande utveckla spelet. Vi kunde dock ha släppt bollen snabbare och lagt bättre passningar till varandra. Det var lite för mycket slag från båda lagen. Lockerud hade en del chanser men tog inte riktigt vara på dom. En spelare som jag skulle vilja hylla är deras målvak, hon tog många skott och peppade laget hela tiden!

Emilia Axelsson, Pixbo: Idag mötte vi ett ungt Backadalen som tycker om att springa. Det är en match som vi ska, med vårt hela Jas lag, kunna gå ifrån med en 10-0 vinst. Men idag krockade div1 och SSL spelar imorgon vilket blir ett tapp på 9 98er i truppen. Så vi spelar matchen med en stor del tjejer från DJ-truppen, som löste det väldigt bra idag. Jag tycker vi går in ganska bra i matchen och rullar boll och det tar flera minuter innan både jag som målvakt och Backadalen får känna på bollen. Vissa stunder tycker jag att vi velar alldeles för mycket och måste kunna gå in och visa att vi är det starkare laget, men vi styr matchen och är det bollförande laget. Tyvärr sätter vi inte alls våra lägen och det står endast 1-0 efter första. I andra börjar vi lite veligt men tar tag ganska bra i spelet och går ut från en andra period med bra spel och ytterligare två mål. I sista perioden tror jag att vi slappnar av för mycket, vi vinner inte alla närkamper som vi absolut borde göra i en sådan match och spelar inte alls som vi kan göra. En velig och inte alls bra period från vår sida, vilket vi inte har råd med framöver, resulterar i 4-1 när matchen är klar. Men flera av DJ tjejerna fick kliva fram och de var många av dem som gjorde sitt första mål i JAS vilket är super kul för de!!!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar