Kommentarer från Västerås – Järfälla

Västerås – Järfälla var på förhand en av gruppens nyckelmatcher då det är två lag som förmodligen kommer vara med och aspirera på topplaceringar framöver. Nu fick man se sig dela på poängen, där Västerås förmodligen är mest nöjda med tanke på upphämtningen. Såhär låter snacket i efterhand!

Simon Wesslund, Västerås: Inledningen börjar vi bra får press på dom och kan relativt snabbt ta ledningen. Därefter så kvitterar Järfälla på en snabb kontring som blev en nyckel för dom resterande matchen. Sen följdes vi åt ända fram till 3-3. En bit in i andra så gick dom snabbt ifrån till 3-6 ledningen. Kontringarna var som sagt ett signum för dom, sen så avslutas andra perioden med ett straffmål för oss och vi får bra energi in i tredje. Där vi omgående både reducerar och kvitterar. Sen står matchen och väger, oturligt nog så får vi ett självmål med bara 1.20 kvar men då plockar målvakten och forcerar in 7-7. Ett rättvist resultat. Två för dagen jämnstarka lag, vi med ett starkare kollektiv där vi har tre producerande femmor samt en PP-lina som fungerar. Dom var vassa i omställningspelet med många diagonala passningar där dom snabbt fick ut ytor som resulterade allt som oftast i farliga målchanser. Vi var väldigt övertaggade och jag tycker vi släpper in många mål pga av det. Känner att vi borde lastat mera skott och borde väntat in dom mer ist för att gå upp och göra oss långa. Kommande matcher i JAS är AIK hemma på fredag. Vet inte direkt så mycket om AIK. Det blir säkert en jämn match. Skulle vilja hylla Jakob Brisback oerhört smart center med bra teknik och även Pontus Zarins som höll oss kvar i matchen. Pontus hjälper backarna väldigt mycket med hans snack!

Viktor Schedin, Järfälla: Det var ett ganska konstig match där det svängde ganska mycket. Matchen började i ett högt tempo där målen följde varandra tätt. Men sen tar vi över matchen och börjar styra spelet. Vi går då upp i en 6-3 ledning och kontroll över matchen. Sen får vi ner oss i 3:e och släpper in dem i matchen till 6-6. Sen är det en riktigt bra match. Sen gör vi 7-6 med 2/3 minuter kvar lite på slump. Tyvärr så lyckas Västerås kasta in en boll som letar sig in. Men överlag en bra match men jag tycker vi slarvar bort segern i tredje. Ändå ett riktigt stort steg åt rätt håll. Då de 3 första matcherna varit katastrof.

Innebandykunnig anonym åskådare: En svängig första period där Järfälla stod för det mesta i spelväg med ett snyggt passnings spel som gav utdelning vid två tillfällen. Nu räcker det inte alltid att spela ”snyggt”, effektiviteten är nog så viktig. Västerås effektivitet var det dock inget fel på. Man tog vara på sina chanser och hittade enkla lösningar som resulterade i tre mål.

Andra perioden startade med ett ännu mer taggat Järfälla som likt den första perioden är det spelförande laget. En aggressiv inledning ger utdelning för borta laget och på dryg 6 min har man både utjämnat och tagit ledningen med 3-5. Västerås lyckas inte få till något riktigt anfallsspel, dock är man inte ofarliga i kontringarna. Efter att Järfälla rättvist utökat sin ledning så avslutas avslutas med ett snyggt straffmål av Västerås.

Om det ifrån läktarn såg mer eller mindre klart ut för Järfälla inför den sista perioden, så visade Västerås med akutares att man inte givit upp genom att göra två mål endast 1,15min i på perioden. Matchen skiftar nu karaktär där Västerås lyckas med ett allt större bollinnehav och sylvassa kontringar, där man har ett skott i målramen. Järfälla å sin sida bjuder på några fina direktskott, som dock går tät utanför. Sista 5min svajar det fram och tillbaka och lagens båda målvakter visar sig ifrån sin bästa sida och går det inte att göra mål på ”rätt sätt” får man som William Lejonclou i Järfälla ta hjälp av motståndarna. En hård tänkt diagonalpass träffar en västeråsfot och ställer Västerås målvakten. 17.29 och Slut? Nej då, Västerås krigar och sliter och lyckas 19.18 trycka in reduceringen till 7-7.

En match med två bra målvakter, där kanske var det spelförande laget, men Västerås visade prov på gott fighterhjärta när man i tredjeperioden lyckades vända Järfälla dominansen.