JAS-bloggen
Intervjuer

Huddinges DJ-JAS går för tredje raka

Huddinges DJ-lag i juniorallsvenskan har inlett med två raka segrar, där man framförallt har imponerat defensivt. Ikväll ställs man mot Nykvarn på hemmaplan där Huddinges Therese Gustafsson tror att försvaret behöver återupprepas.

Jag har inte så jättebra koll på det Nykvarn vi ska möta, tror att det blir en jämn match i alla fall. Att fortsätta att sätta vårt försvarsspel och även producera framåt tror jag blir oerhört viktigt, säger Gustafsson till bloggen.

Två raka segrar har Huddinge, där man hittills bara släpp in ett mål, trots att man mött tufft motstånd som Nacka Wallenstam. – Tycker vi gjort det riktigt bra, stått upp och krigat för varandra. Trots att vi har en liten trupp så orkar vi stå upp hela matcherna och trötta ut våra motståndare, vilket gör att vi i tredje perioden kan springa ifrån ganska bra.

Gustafsson är en av två spelare som fått speltid i Huddinges SSL-lag, den andra är backen Madeleine Schedin, född 1999. – Klart man känner lite press, men ser det inte som en stor grej. Det är bara gå ner och ge allt så brukar det sluta bra! Vi har ett väldigt stark lag i år, allt hänger inte på två spelare, utan vi går in i varje match som ett lagt. Det har hittills räckt långt och jag tror det kommer räcka långt i fortsättningen.

Ni har släppt in lite mål, är ni såpass bra defensivt eller är de andra lagen svaga offensivt? – Jag tror att det är en liten kombination, vi har haft ett riktigt grymt försvarsspel samtidigt som våra motståndare inte riktigt fått till sitt anfallsspel ordentligt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar