JAS-bloggen
Sammanfattningar

Bloggens tankar från Lerum-Partille

Var på plats i Lerum för att se derbyt mellan just Lerum-Partille, en historia som slutade med 18-0 seger för Partille under fjolåret, där denna matchen på förhand kändes något jämnare.

Lerum satsar på sin ungdomssida och har bland annat tillsatt Tomas Sladky som tränare för att försöka nå resultat. Ikväll gjorde man det inte. Siffrorna visar 9-0 och Lerum kunde gjort allt smällt dit ett eller två, men var alldeles för oeffektiva, framförallt i powerplay.

Redan från början hamnade man snett när man två gånger om inte lyckades plocka upp markering och firma Bylund/Hellström kunde utnyttja detta två gånger om. Man fick sedan chansen i både 5 mot 4 och 5 mot 3, men lyckades inte få någon utdelning. De flesta skotten kom från vänsterkanten där man hade en leftare som oftast tvingades suga in bollen i hooken och därmed blev man lättlästa. Partille trillade boll, gjorde det man skulle, men såg ut att ha flertalet växlar till att lägga i.

I den andra perioden försökte man hitta olika vägar, pointa i uppspelen, förändra i kedjorna, men inget som gav direkt resultat. Erik Ström var den som hotade mest i Lerum under matchen, men Linus Karlsson i Partilles mål var duktig och utgav ett stabilt intryck under matchen. Partille däremot var sjukt effektiva i sitt powerplay, skapade tryck och hot och när man har Kalle Bylund i laget som träffar rätt på det mesta, då är det bara att tacka och ta emot. Lerum hade svårt att få upp boll och låsa fast, vilket ofta ledde till väldigt korta anfall.

Den tredje handlade mest om en transportsträcka, där domarn stod för matchens märkligaste beslut när han valde att blåsa av för en utvisning på Partilles Hugo Arvidsson, trots att Lerum hade satt igång ett snabbt frislag och hade drömläge. Fantastiskt dålig känsla där verkligen!

Överlag känns Partille stabila, men truppen består av 12 utespelare, hur gör man om någon skulle gå sönder och tempot ökar? Återstår att se! Att säga att Kalle Bylund är bra, det behöver man inte göra längre, det vet alla. Istället borde man lyfta upp de som inte kanske får stå stora rubriker, men som gör det jättebra. Linus Karlsson, Hugo Arvidsson och Adam Rydén till exempel.

För Lerum så väntar nog mer lämpliga motstånd framöver. Man behöver hitta en bättre effektivitet, ett bättre powerplay samt få till längre anfall. Och att Erik Ström får utdelning på de chanserna han skapar. Ström är bra!

Partilles Hugo Arvidsson, säger följande om matchen: Jag tycker vi öppnar matchen ganska starkt och tar tidigt ledningen med 2-0. Sedan tycker jag vi har god kontroll på matchen men bjuder in Lerum lite spelmässigt när vi tar på oss lite onödig utvisningar. Men vi visar upp ett starkt boxplay och Linus i kassen får visa sig från sin bästa sida. Vi reder ut ett 5 mot 3 och får direkt efter ett powerplay som vi gör mål på. En ganska slarvig första period från vår sida som vi ändå vinner med 3-0. Andra perioden äger vi mycket boll och rullar runt på ett bra sätt utan att få utdelning till en början. Men efter ett tag vaknar vi till och Kalle Bylund gör 1 av sina 5 mål för kvällen. Efter detta målet tycker jag vi har bra kontroll på händelserna och innan perioden är slut hinner Kalle med att göra 3 mål till vilket gör att vi har 7-0 efter 2 spelade perioder. Inför sista perioden prata vi om att hålla fokuset uppe och fortsätta gå fullt in i alla situationer. Den sista perioden var väl inte den bästa vi eller Lerum spelat. Mycket slarv och dåliga beslut på fel ställen gjorde att matchen tappade lite i kvalitet. Men vi vinner även denna perioden 2-0 där ett av målen var en fin upprullning signerad Främberg, Bodenmalm och Holm. Kanske inte den starkaste matchen från varken vår eller Lerums sida men skönt att få med sig ett fint resultat mot en av toppkonkurrenterna som man ändå får räkna Lerum som i gruppen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar