JAS-bloggen
Intervjuer

Skurup siktar på tredje raka!

Skurup var en positiv överraskning under fjolåret och i årets inledning har man tagit två raka segrar hittills.

– På pappret så har vi inte mött de bästa lagen än i gruppen, men det är alltid skönt att starta säsongen med full pott. Matcherna har varit bra för att få till spelsystemet och kedjorna, vilket jag tycker att vi har hittat rätt i. Dock tror jag att det är först ikväll som vi kommer sättas på prov ordentligt, säger Skurups Gustav Franzon till bloggen.

Ikväll ställs Skurup mot Höllviken, en på pappret tuffare uppgift än de tidigare man haft.

– Det är alltid tuffa matcher mot Höllviken och eftersom jag känner många i laget så tror jag att det kommer bli en extra het match ikväll, särskilt när de behöver vinna med. Tror att de kommer äga en del boll och vi kommer straffa dem i våra omställningar.

Du har fått en fin start på säsongen, hur ser målsättningarna ut under säsongen? – Håller med, det har känts bra och jag tycker att jag har fått igång poängproduktionen med. Jag är väl en av spelarna som fått lite en mer bärande roll då vi har ett ganska ungt lag. Målet är att gå så långt som möjligt i JAS, samtidigt som jag vill fortsätta producera och ta upp vårt A-lag i division 1.

J-gruppen, eller ”Skåne-gruppen” som den även kan kallas innehåller flertalet tuffa lag där många lag vill vara inblandade i kampen om slutspelsplatsen.

– Nu när Åstorp lottades in i vår grupp så blir det nog ett riktigt getingbo. Tror precis som många andra, att Åstorp är det starkaste laget och kommer ta förstaplatsen i gruppen relativt enkelt. De har en stor och bred trupp, med toppspelare av klass, till exempel Niko Moberg och Fabian Hansson. Andraplatsen tror jag att 2-3 lag kommer göra upp om, där jag tror att vi, Höllviken och Helsingborg kommer göra om den platsen. Vinner vi idag så har vi ett försprång på nio poäng mot Höllviken och det kan visa sig vara avgörande i slutet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar