JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Gustavsson/Storäng inför kvällens derby!

Ikväll är det dags för ett nytt derby i HJ-grupp B, där Sirius tar emot Rasbo i Bolandsskolan. Christoffer Gustavsson i Sirius och Martin Storäng ger er förutsättningarna inför derby!

Nytt derby, hur speciellt är detta derbyt jämfört med övriga?

Christoffer: Detta derby är större än alla andra derbyn. Det är min moderklubb och min ort vi möter. Att få möta alla sina barndomsvänner och dom man umgås med på fritiden kommer bli riktigt kul. Ser verkligen fram emot det!

Martin: Detta derby är för mig lite extra speciellt än de andra då jag under en tid spelade i Sirius. Hann under föregående säsong göra två JAS-matcher så jag känner de flesta av Siriusspelarna väl!

Vad tycker ni om eran inledning?

Christoffer: Våran inledning har varit väldigt knackig. första matchen mot Falun började med ett dåligt tempo så som mot Storvreta, men in i andra mot Storvreta som kom vi in i en riktigt bra form. Och jag hoppas att vi kan behålla den imorn.

Martin: Vår inledning har varit helt okej med 4 pinnar på 3 spelade varav 2 riktigt tuffa matcher. Håsta på bortaplan vilket resulterade i vinst samt serieledarna Hagunda hemma som resulterade i förlust. I statistisk synvinkel borde vi kanske haft större utdelning med tanke på hur överlägset vi vinner skotten i matcherna men det är ju såklart målen som räknas.

Vad kommer bli nycklarna i den här matchen för att ta tre poäng?

Christoffer: Med tanke på att det är en sån liten hall vi spelar i med lite utrymme så kommer de vinnande laget vara de som går rakast på mål. Det kommer vara svårt att spela in bollen i mål.

Martin: Vi är väl laget i denna fight som på pappret anses som underdogs fast vi tror fortfarande på vinst. Fortsätter vi skjuta mycket men med mer utdelning och sätter ett bra försvar så kan vi ta tre poäng.

Tycker ni att gruppen innehåller för mycket derbyn som gör att det tar bort stämningen lite?

Christoffer: Derby feelings är alltid bra att ha. Då ger man allt i varje närkamp och i alla situationer.

Martin: Derbyn är roliga så jag ser absolut inget negativt med så många. Alla fyra lag är så pass jämna att alla kan slå alla vilket gör hela derbygrejen till något extra.

Vem kommer kliva fram och avgöra matchen?

Christoffer: Den som kliver fram och avgöra är givet. Markus ¨Balken¨ ¨M4¨Magnusson. Han dundrar dit den i nättaket ifrån vänster ficka!

Martin: Micke Jansson, förmodligen Upplands bästa 99a, kommer kunna ställa till med de mesta i Sirius försvar med hjälp av sitt otroliga skott. 3-4 pinnar från hans klubba.

Vi tackar de båda och önskar dem lycka till i kvällens match!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar