Kommentarer från Örebro-Skoghall

Örebro tog sin andra raka seger i JAS-grupp E när Skoghall kom på besök. En målrik match där segern skrevs till 10-7 tillslut. Jacob Embretzen och Naoures Tememi säger följande om matchen.

Jacob Embretzen, Örebro: Vi kliver in i idrottshuset för att göra vår andra JAS match för säsongen, gästade av Skoghall IBK. Alla i laget var taggade till tusen och ville såklart ta hem tre poäng! Innan matchen var det inte mycket snack om saken, vi skulle vinna! Vi inleder matchen mycket bra och har bra fart på bollen! Redan efter 3 minuter gör Elias Lundkvist vårt första mål. Tre minuter därpå gör vårt nyförvärv Hannes Karlsson en fin bågning och sätter dit 2-0! Perioden rullar på och vi ägde mycket boll. Andra perioden börjar bra, vi lyckas få en 5-0 ledning och vi blir lite väl avslappnade. Skoghall utnyttjar det och sätter dit 3 snabba kassar. Sen svänger matchen rejält och Skoghall plockar in till 8-7. Med en minut kvar har Skoghall plockat målvakten och vår blixtsnabbe Elias Lundkvist får tag på bollen och gör mål i öppen kasse. Emil Lundmark tar även chansen att göra mål i öppen kasse och han missar aldrig. Jag vill även lyfta fram tre spelare. Nils kero född 2001, men trots sin unga ålder visar han en otroligt mogen spelstil och han gör en mycket bra match. Elias Lundkvist, född 1998 visade med hjälp av sina snabba fötter att även han är en toppspelare med hög kvalitet! Sen såklart vår egna Emil Lundmark som med sin enorma talang gör 4 poäng och en mycket bra match. Ser fram emot nästa JAS-match, borta emot ett mycket bra Hagfors.

Naoures Tememi, Skoghall: Förutsättningarna till denna match vart inte så som vi önskade , tunnaste möjliga lag och dessutom så har 5 av 10 dubbla matcher att tänka på, fast med allt detta så släppte samtidigt all press från våra axlar vilket var skönt. Örebro visar direkt att de vill ha bollinnehavet och att de har en riktigt vass 1a kedja, de tar ledningen med 5-0 men ändå så känner vi fortfarande att vi är med i matchen. vi går sedan till 6-5 , 7-6 och 8-7 men vi orkar inte att ta det sista steget och kvittera vilket är synd. sammanfattat så var det framförallt första kedjorna mot varandra , våran gör nog alla mål förutom ett och jag tror att Åhman och Co gör något liknande.