JAS-bloggen
Intervjuer

Blansch inför Solfjäderstaden!

Gränna AIS har fått en halvknackig start på årets JAS, ett Gränna som har flertalet nya spelare från Jönköpingsklubbarna, varav en av dem är Kristoffer Blansch från Hovslätt. Idag tar man emot Solfjäderstaden på hemmaplan.

Tuff inledning, vad behövs förbättras?

Första matchen mötte vi ett i nuläget starkare Nykvarn som tog vara på chanserna. Andra matchen mot Linköping var jag ej med men som jag fick höra var det en jämn match fram till 5 minuter in i 3:e perioden då Linköping höjde sin press och satte sina chanser, om och om igen. Det vi har förbättra mot solfjäderstaden är att vi har kunnat spela ihop oss mer och fått in vår spelidé för att kunna visa vilka som bestämmer i polkaborgen.

Solfjäderstaden väntar, vad tror du på för matchbild?

Solfjäderstaden är vad jag vet ett spelskickligt lag som gärna lägger en pass för mycket än att ta vara på skotten. För att anpassa sig mot deras spel ska vi stå starka och vinna alla närkamper tidigt i uppspelen samt använda oss av våran spetskompetens i offensiven.

För din egen del, vad är största skillnaden mellan Gränna och din gamla klubb, Hovslätt?

Hovslätt var ett väldigt bra lag med många spelare från många olika klubbar där vi spelade ihop oss och lyckades vara ett motstånd mot andra stora klubbar. Gränna är helt annorlunda då fokuset läggs på lagsammanhållningen och med hjälp av bra lagkemi kan vi skapa ett nytt hot mot alla lag då det är som en sjätte spelare på plan + våran sjunde spelare på plan som är våran underbara publik.

Vart tror du att ni hamnar i gruppen i slutändan, vilken plats?

Målet i mina ögon är att komma bland de tre bästa och då kunna gå vidare till att komma till innebandyfesten då vi har kompetensen för att kunna ta oss dit. Undervärderade av alla lag och som underdogs har vi en stor fördel.

Vi tackar Kristoffer och önskar honom lycka till i dagens match!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar