JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens HJ JAS-matcher!

En hel del matcher har hunnits avverka under kvällen, vissa lite mer spännande. Adam Andersson, tidigare i Runstens JAS-lag, återfinns numera i Gävles JAS-lag där han under kvällen gjorde sin premiär när laget tog en poäng mot Rasbo. Ett annat lag som övertygar är Vöikers, som under kvällen slog Kalmarsund på hemmaplan med 5-3. Förstakedjan var tongivande och däribland finns Jesper Mattson, rivjärnet och kaptenen. Såhär säger de om sina matcher.

Jesper Mattsson, Vöikers: Vi var inställda på att det skulle bli en tuff match, eftersom vi alltid haft jämna matcher mot Kalmarsund/Färjestaden. Dessutom vet vi ju att de öppnat starkt i JAS i år. Det märktes att hela laget var extra taggat och vi spelade med fart, energi och rörelse hela matchen, vilket gjorde att vi kunde gå på helg med tre poäng idag. Det var en stark laginsats och det märktes att vi spelade med tålamod. Jag tyckte överlag att vi kontrollerade hela matchen och blev inte stressade av att vi släppte upp dem till 4-3, utan behöll lugnet och avslutade med ett snyggt mål! Vår målvakt Mattias Qvarfordt gör också en riktigt bra match idag, som gör att vi kan kontrollera matchen ännu mer!

Adam Andersson, Gävle: Vi inledde matchen med 2-3 måls försprång och då lirar vi riktigt bra, vi har hög intensitet och passningstempo. Vi skapar mycket målchanser och har allmänt bra lir. Dom skapar sedan mer och mer genom att dom hade nån skön back som slog diagonalare genom hela vårt lag som resulterade i mål. Vi drar på oss mycket utvisningar, 6st, och jag tror dom gör mål i 4 av dom. Vi tappar bort hos helt i försvarsspelet vid många tillfällen, dock så har vi giftiga kontringar då vi ställer om snabbt. Dom kvitterat när de är cirka 50 sekunder kvar, men bra lag förtjänar tur också. Utan våran målis Felix Andersson så hade dom avgjort och vunnit tidigare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar