Sammanfattningar

Kommentarer från Djurgården-Salem/Telge

Djurgården kunde besegra Salem/Telge med 6-3 i gårdagens toppmöte och är därmed fortsatt obesegrade i toppen. Adam Hellström och William Broberg sammanfattar matchen på följande vis.

Adam Hellström, Djurgården: Djurgården – Salem/Telge, seriefinal! Den levde verkligen upp till namnet seriefinal. Två bra lag som verkligen försökte spela fin innebandy matchen ut. Men hur gick det då?

Vi inleder starkt med att göra 1-0 redan efter 42 sekunder genom Axel Larson. Spelet fortsätter därefter med att vi försöker vara de mer bollförandelaget, trots det att Salem kör man-man på oss i stort sett varje byte. Salem krigar på ju längre matchen går, de börjar ta tag i matchen och får tillslut med sig en utvisning. Vi klara av utvisningen, trots det att Salem hade ett ständigt tryck mot vårt mål. I matchminut 12 kommer 2-0, kyligt avslut ifrån Albin Fröberg efter en fin tjongboll ifrån vårt hörn, ett väldigt psykologiskt mål för vår del.

Period 2 fortsätter med mycket kamp och slit, Rosén räddar oss ett flertal gånger, det var inte samma lugn som i period 1. Tack och lov drar Salem på sig en utvisning och vi kan rulla mycket boll i powerplay, andas och lugna ner. En eloge till Salem’s boxplay, de gör ett otroligt bra jobb, vi kommer i princip inte till några farliga lägen alls i powerplay. Drygt en minut efter powerplayet gör vi komfortabelt 3-0. Men viktigt att tillägga är att Salem skapar chans på chans, så 3-0 ledningen var väl inte helt rättvist, för vi har några växlar till att lägga i. 18:50 får Salem lira powerplay, där de tillslut får hål på Rosén. 3-1! Direkt efter målet kommer en ny utvisning, den här gången på en Salemspelare, så vi kommer inleda med powerplay när tredje perioden startar.

Tredje perioden drar igång, vi får trycka dit 4-1 i powerplay med två sekunder kvar av utvisningen. Återigen gör Salems box det bra i boxplay. 4-2 kommer genom en otroligt fin prestation av Hampus Ahrén(född 00!) Salem’s bästa spelare för dagen!

12:59 uppstår en straffsituation och vi tilldömdes straff. Axel Larson kliver fram och tar den, Salem’s målvakt gör en fin räddning och det blir powerplay istället, där vi för övrigt hänger 5-2, ett fint placerat skott av Linus Jonsson. Salem tar timeout. 30 sekunder efter det gör Broberg 5-3 genom lite slarv från sida. Efter målet försöker Salem göra allt för att komma i kapp, de plockar keepern och skapar ett ordentligt tryck mot vår kasse. Vi kan tillslut bryta en boll och avgöra i tombur. 6-3! En rolig och sevärd match, Salem gör det bra. Men vi måste samtidigt höja oss ett par snäpp tycker jag, vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi vill vara på.

William Broberg, Salem/Telge: Jag tycker vi gör en bra match. De gör sitt första mål direkt och vi börjar matchen i uppförsbacke. Vi krigar oss igenom hela matchen, hög press på backarna och låter inte Djurgårdens bollskickliga backar få någon lugn och ro. Vi gör dock missar i försvaret och det straffade sig med ett farligt läge nästan varje gång. När vi har bollen så kommer vi till lägen men sätter inte dit bollen. Djurgårdens målvakt storspelar och gör räddning för räddning. Vi märker att de blir ganska trötta av vår höga press och dom börjar tjonga iväg långbollar och springa själva. Men vi får ett par onödiga utvisningar och i samband med det låter de hämta tillbaks energi, och samtidigt sätta en rejäl press på oss. Djurgården har ett väldigt vasst PP som de nyttjade till att rulla mycket boll och skapa farliga lägen. Jag tycker att vi gör en bra match, lyckas hyfsat bra med det vi ville göra. Men det är fortfarande enkla misstag som vi måste ta bort, misstag som de hela tiden gjorde något bra utav. Matchen slutade 6-3 till Djurgården, men enligt mig så speglar inte resultatet matchen riktigt. Djurgårdens målvakt ”har en bra dag på jobbet” och vi är inte så effektiva som man måste vara för att besegra ett så bra lag som Djurgården.

Vi tackar de båda och önskar dem lycka till i fortsättningen!