Derby nummer två i Uppsala är avgjort!

Under fredagen spelades derbyt mellan Storvreta och Sirius, där Sirius vann. Under dagen avgjordes Uppsalas andra derby mellan Rasbo och Hagunda, där Hagunda vann. Charlie Eklund och Oliver Halvarsson säger följande om matchen.

Charlie Eklund, Hagunda: Det var en match med klassisk derbykaraktär. Mycket spel fram och tillbaka och inget skönlir. Vi lyckas få in både 0-1 och 0-2 innan Rasbo får hål på oss och reducerar till 1-2. Vilket står sig perioden ut. Andra periden ser nästan likadan ut rent spelmässgt men siffrorna blir omvända, Rasbo gör både 2-2 och 3-2 innan vi hinner göra vårt första och enda mål denna period. 3-3 inför sista perioden. Den tredje periden startade bra för vår del. Efter bara 4min gör vi 3-4 och vi är återigen i ledning. Med 2-3min kvar tar Rasbo ut målvakten i hopp om att kvittera. Men istället lyckas vi sno åt oss bollen och göra 3-5 som också blir slutresultatet.

Tre otroligt sköna och viktiga poäng in på kontot!

Oliver Halvarsson, Rasbo: Matchen i helhet var väldigt rolig. Det var en ganska typisk juniormatch med hafsigt spel och mycket kontring på kontring, det var inte så mycket ”hårt spel” som jag trodde att det skulle vara, men den innehöll ändå det mesta.

Första perioden tycker jag var lite avvaktande, båda lagen turades om att hålla boll/ backa hem. Målen som kommer i första perioden är väl inga jätteförarbeten till, på första så slår vi bort en boll till dom som dom slår in och på deras andra så är det kommunikationsbrist och markeringsmiss. På vårar mål så spelar jag bollen till Philip som går in från halva och drar iväg en kula som letar sig in bakom den store Philip Eriksson i hagundakassen. 1-2 efter första och båda lagen är bra med i matchen.

Period 2 påbörjas ungefär där den slutade, efter nästan 6 min får vi in 2-2 och energin flödar, här tycker jag att vi tar över matchen lite, det är vi som har mest boll men kommer inte riktigt till dom heta chanserna, medan hagunda mest lägger sig på kontringar med inslag av bra uppspel. Hagunda slarvar med ett byte och åker på en tvåa. Vi gör vad vi ska och sätter rättvist 3-2! Bara ett 20tal sekunder efter så gör Charlie det han inte skulle få, han tar upp bollen i hooken och zorrar in 3-3, även fast jag och flera tycker det är solklar hög klubba då den var uppe o huvudhöjd på vår målvakt vilket tyder på att bollen inte var under knähöjd när den spelades.. men men, domaren dömer och det är bara att lyfta på hatten för det snygga målet.

Det känns bara som att perioden har startat men efter 4 minuter så slänger min klasskompis och numera motståndare Emil Lundqvist i hagunda iväg ett höstlöv som tar på våran spelare och in i mål. Sedan kommer det en ganska lång tid med ganska hafsigt spel till en början och sedan börjar hagunda backa hem mer och mer och står emot våran formering på slutet, vi tar time och plockar keepern men slarvar bort bollen i 6-5 och hagunda kan stänga matchen i öppen kasse.

Jag trodde på förhand att det skulle bli en väldigt jämn match och trodde helt ärligt innan att den skulle sluta 4-4, och nånstans där tycker jag att den borde slutat, för oavgjort kändes mest rättvist när man ser på helheten, 32-17 i skott på mål talar sitt tydliga språk men tyvärr för våran del så fick hagunda in sina chanser och det är ju målen man går efter. Bara önska hagunda fortsatt lycka till i fortsättningen!

Vi tackar de båda och önskar dem till i fortsättningen!