JAS-bloggen
Intervjuer

Nytt Uppsaladerby! Rasbo-Hagunda!

Igår avgjordes ett Uppsaladerby, imorgon väntar ett nytt när Rasbo tar emot Hagunda i JAS-spelet. Båda lagen vann sina respektive premiärer och nu smäller det igen. Oliver Halvarsson, tidigare i Hagunda, men numera i Rasbo, samt Charlie Eklund från Hagunda ger er förutsättningarna.

Derby på gång, hur speciellt är detta derbyt, jämfört med de andra derbyna?

Oliver: Känslan för mig är väl att detta derby är lite lagt åt sidan. Det eftersom att de flesta fokuserar på Storvreta-Sirius, vilket iof är naturligt! Sedan så finns det inte lika mycket hat mellan våra lag jämfört med till exempel oss och Sirius.

Charlie: Alltid lika kul med derby! Vet inte riktigt om de är något speciellt med detta derby än något annat, jag menar ett derby e alltid ett derby, mycket känslor o bra stämning!

Hur mycket vet ni om era motståndare och deras filosofi?

Oliver: Jag spelade ju med Hagunda förra säsongen och då vet jag att dom är ganska effektiva med sin 2-2-1a och det gäller för oss att komma ur pressen.

Charlie: Har inte en aning om hur dem spelar o så men vet att dem har en hyfsat ung trupp med många riktigt bra spelare! Tror att dem har någonting bra på gång!

Ni har redan nu spelat en match, vad tar ni med er från den?

Oliver: Håsta borta för våran del, känns inte som matchen blev så stor som den borde varit, iallafall till en början, i första perioden stod vi mest och kände på varandra, det är förståeligt då de flesta inte spelat JAS förut. Men vi tar med oss att vi gnuggade på och vände trots 0-2 i baken.

Charlie: Matchen mot Sandviken var enligt mig ingen bra match från vår sida, mycket slarv o dåligt defensivt arbete. Men en vinst är alltid en vinst och vi tar med oss tre viktiga poäng! Men vi måste höja oss några nivåer om de ska bli 3 till mot Rasbo.

Vad tror ni kommer vara nycklarna för att ta poäng?

Oliver: Jag tror att nycklarna till poäng är att sätta våra chanser. Sen att inte låta Spinord och Abrahamsson ha för mycket boll. Tar vi bort dom så har vi vunnit mycket. Sedan måste jag även stoppa Charlies Zorro bakom mål.

Charlie: Precis som jag skrev innan så måste vi jobba hårdare i defensiven och minimera misstagen. De gäller att vi fokuserar på vårt eget spel och ger 100% i alla situationer!

B-gruppen känns som en jämn sådan, hur tror ni att topp-3 kommer se ut?

Oliver: Ja våran grupp både ser och kommer bli jämn! Sirius är absolut de stora favoriterna till att vinna denna grupp, men försöker lägga över den stora pressen på oss. Men jag tror att topp 3 kommer se väldigt jämn ut! Men jag ser att det är öppet mellan de flesta lagen och jag tror och hoppas att alla fyra Uppsalalagen kommer vara med och kriga i toppen!

Charlie: Har inte en aning om hur gruppen kommer sluta. Men jag tror vi knyter första platsen o sedan kommer resterande Uppsala lag att fajtas om platserna precis bakom tillsammans med Falun.

Vi tackar de båda och önskar dem lycka till under morgondagen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar