JAS-bloggen
Sammanfattningar

Derbyt är avgjort!

Det omtalade Uppsala-derbyt mellan Storvreta och Sirius avgjordes under kvällen, där Sirius avgick med segern efter en stark vändning. Slutresultat skrevs till 7-4 för Sirius i en match som hade över 300 åskådare. Bröderna Pettersson sammanfattar derbyt på följande sätt.

Jonathan Pettersson, Storvreta: Summering av matchen då. Den korta versionen är väl att vi var bättre första perioden, tappade energi, blev bekväma och lät Sirius vinna andra och tredje perioden.

Den lite längre, vi kommer igång bättre i första och det känns som att vi är lite mer taggade. Vi gör 1-0 lite turligt tidigt, får momentum och ökar på till 2-0 innan de gör 2-1. När vi sedan gör 3-1 och framförallt efter 4-1 så känns det som att vi blir bekväma och slutar jobba fullt ut samtidigt som de får momentumet i matchen. Det känns lite som att vi ger bort matchen, de kommer ikapp och går om medan all energi i laget försvinner.

På det stora hela var väl resultatet rättvist, de var favoriter, har fler spelare med erfarenhet från större matcher och jag tror det blev avgörande. Bara gratulera Sirius till vinsten och ladda om. Vi måste lära oss att inte bli för bekväma och orka behålla energin i laget hela matchen igenom, vi har kommit en bit på bygget men det finns mycket, mycket kvar!

Vill även passa på att tacka alla Storvreta supportrar som tog sig ner idag och samtidigt be om ursäkt för att vi inte kunde komma upp i den nivån vi kan och leverera bättre hela matchen igenom. Hoppas vi ses snart igen!

Jacob Pettersson, Sirius: Som jag lovade så var det en intressant och rolig match att både spela och se, och som jag lovade så vann det bästa laget och denna gång så var det vi som vågade att vinna. Och nu kommer det kännas lite bättre att komma till skolan på måndag, låt oss inte glömma att uppsala är blåsvart.

Jag vill också nämna att det var väldigt roligt att jag fick chansen att skriva inlägg i ”derbydagboken” så tack Rasmus Larsson för chansen!

Vi tackar de båda för denna insatsen de gjort och önskar dem lycka till i fortsättningen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar