JAS-bloggen
Intervjuer

Filip Cammerudh sammanfattar premiären

FBC Linköping vann sin JAS-premiär borta på KFUM Norrköping med 5-7, en match där man hamnade i underläge innan man kunde vända. Filip Cammerudh, en av spelarna i Linköping som levererade poäng när det gällde, säger följande om matchen:

Vinst mot KFUM Norrköping, vad tycker du om matchen?

En konstig match. Vi dominerar i spelet men lyckas inte få in bollen, så instället blev vi frustrerade och drog på oss onödiga utvisningar som KFUM utnyttjade till en fyramålsledning. Matchbilden var en annan än resultatet då. Efter det höjer vi oss,börjar sätta våra lägen och kan till slut vända och vinna.

Ni hamnar i underläge, men vänder i slutperioden och vinner. Vad är det som ni förbättrar under matchens gång som gör att ni vinner?

Vi spelade bra genom hela matchen,förutom under 3 min i början av andra perioden. Det vi förbättrar är effektiviteten i avslutningslägena och när vi väl börja göra mål så kände vi att vi skulle vända matchen. Vi hade en bra känsla i laget under hela matchen, även i de stunder vi låg under.

Ni spelar även i division 2 med stora delar av JAS-laget. Vilka fördelar ser du i detta?

Fördelarna är väll att vi får ännu mer tid att spela ihop oss på,både på träningar och i division 2 matcherna.

I nästa match väntar Gränna, vad tror du om den matchen?

Jag har faktiskt ingen koll på Gränna överhuvudtaget, men vi går in med inställningen att det ska bli en tuff match. Det blir nog en bra match där vi såklart går för seger.

Vad har ni för målsättningar med årets JAS-spel?

Vi siktar mot guld. Det är en lång väg dit men när alla kommer upp i sin nivå och spelet fungerar som det ska, då är vi svårslagna.

Vem i ditt lag tror du kommer bli den stora överraskningen?

Vårt lag består av många oerhört duktiga spelare, så det är svårt att välja ut en enskild. En spelare som är otroligt viktig är vår målvakt Andreas Blom, han kommer överaska många lag med sitt imponerande målvaktspel. Men som sagt, det finns många i laget som kommer att överaska med bra spel.

Cammerudh (nr 65), hade en lyckad match mot KFUM. Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar