Kommentarer från Kalmarsund-JIK

Kalmarsund tog en rejäl skalp när man redan i dagens premiär kunde knäppa JIK på näsan, JIK som är en av de uttalade favoriterna. Trots ledning för JIK så kunde Kalmarsund vända på steken och tillslut vinna med 5-4. Alex Vult von Steijern och Johan Uhlin säger följande om matchen.

Johan Uhlin, Jönköping: Matchen börjar precis som jag trodde, passivt spel från båda lagen och ingen som riktigt vågar gå in i de obekväma ytorna. Detta speglar även resultatet efter första perioden (0-0). I andra perioden så tar vi tag i taktpinnen och går ifrån med 4-1, vi spelar som vi brukar och är effektiva. Trots detta så ger vi över matchen till Färjestaden som gör mål i varje läge de får och resultat efter andra är 4-3 ledning till oss. I sista perioden så slarvar vi och ger bort både 4-4 och 4-5, i samma veva har vi väldigt otur och lyckas inte sätta dit våra lägen som vi skapar. Färjestaden gör det bra och vi gör det framför allt dåligt. För att sammanfatta så ger vi bort matchen till Färjestaden helt och känns som man kan gå in i deras omklädningsrum nu och säga varsågod. Men serien är längre i år och nu vet vi vad som krävs av oss, det kommer synas i samtliga matcher som är kvar.

Alex Vult von Steijern, Kalmarsund: Matchen börjar precis som Johan säger, båda lagen rullar mest runt och är inte överdrivit mycket hot framåt. I andra perioden spelar vi bra men tappar lite i försvarspelet och låter dom få spela upp bollen från ficka upp i höga slottet över våran center där dom även gör 2 mål vilket vi visste att dom är vassa på. I tredje perioden blir vi mycket mer effektiva i våra lägen som vi får och sätter våra chanser. Vi ligger även väldigt bra defensivt vilket gör de svårt för Jönköping att ta sig in i våran Box där dom är som farligast. Måste även ge ett grymt plus till våran målvakt som räddar de mesta och är riktigt grym! Nu vet vi vad som krävs mot topplagen och vi är ett av dom att räkna med.