JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Vult Von Steijern/Uhlin inför Kalmarsund-JIK!

Idag kliver regerande mästarna, Jönköping, in i turneringen när man beger sig österut för att möta FBC Kalmarsund. Alex Vilt von Stejiern från Kalmarsund och JIK:s Johan Uhlin ger er förhandssnacket.

Dags för premiär, hur skönt är det att dra igång?

Alex: Efter en lång försäsong med träningsmatcher i allt utom JAS känns det riktigt kul att dra igång och även spännande.

Johan: Det ska bli otroligt roligt och intressant att JAS drar igång. Man har gått och längtat efter JAS sedan förra säsongens grymma avslutning så jag är väldigt laddad. Det är även mitt sista år på juniornivå vilket gör allting extra roligt! Sen att premiären drar igång mot bönderna ute på Öland är bara en stor bonus

Vad vet ni om era motståndare?

Alex: Att vi möter ett av Sveriges bästa JAS lag enligt mig som har en grym 98kull som tog SM guld förra året, även många duktiga 97or!

Johan: Känner några gubbar från smålandslag och dylikt som är väldigt duktiga och framförallt fysiska vilket blir roligt att möta. Om laget i sig vet jag inte så mycket om men det brukar ofta bli tuffa och fysiska matcher mot just FBC/Färjestaden.

Hur tror ni att matchbilden kommer se ut?

Alex: Jag tror att matchen blir riktigt tuff och jämn där de blir mycket kamp och väldigt bra innebandy. Däremot slutar matchen med vinst till oss.

Johan: Jag tror som sagt att den blir fysisk och lite passiv till en början men när våra tre emmor får igång rullet ordentligt så finns det inget som kan stoppa den röda maskinen vilket kommer resultera i att vi har mest boll och i slutändan vinst till oss. Men jag hoppas på en tuff och gärna grinig match där det bästa laget går vinnande ur striden.

Vad tycker ni om kvalitén på er grupp jämfört med de andra?

Alex: Inte så jättebra koll på grupperna om jag ska vara helt ärlig. Tror vi har en väldigt jämn grupp med många starka lag!

Johan: Vet inte så mycket om gruppen. Vi vet att om vi gör det vi ska så går det vägen för oss, alltså lägger vi inte mycket energi på motståndarna. Dock finns det lag som är bra och det kommer bli några riktigt tuffa matcher, men det har vi full koll på.

Någon speciell spelare i ert eget lag som ni vill varna lite extra för?

Alex: Jag skulle vilja säga Adam Nilsson, tagit enorma kliv och är enligt mig Sveriges bästa 99!

Johan: Skulle vilja nämna en 6-7 spelare som enligt mig är riktigt heta och har visat framfötterna nu på försäsongen och även i Allsvenskt spel men för att välja ut just en spelare så säger jag Simon Andersson som kan göra mål från alla håll och vinklar. Vill även hälsa min käre vän Simon Lindström att hålla ihop benen, det kan behövas!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar