Sammanfattningar

Kommentarer från Karlstad – Skoghall i DJ-JAS!

JAS grupp C på DJ-sidan inleddes under gårdagen, där en av de största favoriterna, Karlstad IBF Ungdom, tog emot Skoghall i ett derby på hemmaplan. Vinst för Karlstad, men en vinst som satt långt inne där Karlstad avgjorde sent i den tredje perioden. Elissy Nsabimana från Karlstad och Suthasinne Frykholm från Skoghall har sammanfattat matchen.

Elissy Nsabminana, Karlstad IBF Ungdom: Vi underskattade det andra laget och var rätt stillastående och slarvade mycket medan Skoghall fick bra fart. Det stod 1-5 inför tredje och efter det fick vi in två snabba mål, det gav oss bra energi och då bestämde vi oss för att det inte finns något annat än att vinna. Så vi vände från 1-5 till 6-5 och det är starkt även om vi måste vara på topp från första perioden nästa match! Jag vill hylla tre spelare bland annat Line Flognman som gav oss energi och aldrig gav upp och gjorde två viktiga mål, Maja Berglund som är en stark back som var stabil hela matchen och Frida Swahn som kom igång i tredje och också gjorde två mål när det verkligen gällde.

Suthasinne Frykholm, Skoghall IBK: Jag blev mycket överraskad utav många spelare i Skoghall 00or, dom var riktigt duktiga. Skulle nog hylla målvakten Rebecka Ljungqvist extra mycket för hennes insatt, hon var grym. Man kände sig väldigt trygg med henne i mål, fortsätta hon så här kommer det gå jättebra för henne i innebandy karriären. En riktigt bra lagspelare och kapten. Vi var lite nervösa att möta Karlstad med tanken på att dom hade många duktiga spelare och några som stack ut lite extra t.ex Elissy Nsabimana, Frida Swahn, och Sara Dahlström.

Vi körde verkligen Skoghall spelet, full press hela matchen och visa vilka vi är. Man såg på tjejerna att dom ville verkligen vinna, att börja matchen med att leda med 1-0 på mindre än 5min (minns inte exakta tiden). Hade ledningen med 5-1 i andra perioden med då så börja det rulla in lite bollar i våran kasse, men utan tvekan så va vi bästa den matchen. Hade lite otur i slutet då vi gjorde om kedjorna och dom fick powerplay med sig.

Ingen tvekan om att Skoghall har en ljus framtid.