JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Schantz/Lindblad inför Tyresö-Djurgården!

Imorgon smäller det direkt i grupp D på HJ-sidan, en av storfavoriterna, Djurgården, ställs mot Tyresö på bortaplan i ett laddat möte. Tyresös Johan Schantz och Djurgårdens Lowe Lindblad ger er förutsättningarna!

Premiär i JAS, hur laddad är man som spelare?

Johan: Som spelare i detta läge är man extremt taggad inför fredagens drabbning. Jag har laddat hårt inför JAS den här säsongen och det ska bli sjukt kul att sparka igång.

Lowe: Oerhört laddad, vi har inte spelat ihop sedan Örebro så alla i laget är rejält taggade på att JAS äntligen drar igång!

Ni har hamnat i en tuff grupp, vad tycker ni om er grupp jämfört med övriga?

Johan: Det var ingen dunder skalp att stockholmsgruppen skulle bli tuff, Stockholm har i många år producerat fram bra spelare och jag kan tänka mig att de flesta var beredda på en tuff grupp. Samtidigt kan jag inte säga att det finns dåliga lag i JAS (andra grupper), tycker det är svårt att bedöma andra grupper. I slutändan tror jag alla grupper är ganska bra.

Lowe: Jag har inte särskilt bra koll på dem andra grupperna men tror absolut att vår är en av dem svåraste. Få grupper har nog så många lag med så mycket potential som våran, även om det såklart finns lag av högsta klass i alla grupper.

Vilka lag tillhör toppen i gruppen?

Johan: Fruktansvärt svårt att säga, jag tror det flesta lagen kan hota, Djurgården skulle jag se som favoriter, vi och Farsta har bra lag också, men som sagt, svårt att säga.

Lowe: Salem/Telge och TT har växt sedan i fjol och jag tror att de kommer vara med i toppstriden i år. Farsta får man inte heller glömma, förra året tror jag många underskattade hur bra det laget faktiskt är.

Vad vet ni om era motståndare ni ställs mot i premiären?

Johan: Djurgården har en ruskig bredd toppad med en fantastisk spets, jag känner många spelare i det laget från stadslag osv, de har skrapat ihop ett jätte bra juniorlag. Dom kommer helt klart vara giftiga i JAS.

Lowe: Vad jag vet så har TT:s trupp har inte förändrats så jättemycket sedan i fjol. Den bestod mestadels av 98or och 97or redan då så i år är det ett mer erfaret gäng som också har några spelare med det där lilla extra.

Vad tror ni på för matchbild och vad kommer avgöra?

Johan: På fredag 20:00 kommer det smälla i Tyresöhallen, jag tror Djurgården kommer vilja ta tag i matchen, styra och ställa såklart. Några punkter som kommer avgöra matchen är fokus, målvaktsspelet, försvarsspelet och framförallt effektiviteten för ingenting kommer vara gratis på fredag.

Lowe: Jag tror att vi kommer ta tag i taktpinnen och styra stora delar av matchen. Men det är inte där matchen kommer avgöras på fredag, en premiär är alltid något speciellt och varje spelare kommer att kriga tills sista blodsdroppe. Det lag som sätter sina chanser och inte slarvar i defensiven vinner premiären, för det här kommer att bli en jämn drabbning med målchanser åt båda håll.

Vi tackar de båda och önskar de lycka till!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar