JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Bierfeldt/Cederin inför Solfjäderstaden-Onyx!

F-gruppen inleddes redan under gårdagen där Trosa Edanö spelade 3-3 mot Bergs IK. Under morgondagen så tar Solfjäderstaden emot Onyx på hemmaplan. Oscar Bierfeldt i Solfjäderstaden och Martin Cederin i Onyx tror följande om matchen:

Dags för premiär. Hur är stämningen i laget?

Oscar: Stämningen i laget känns jättebra. Vi har spelat en del träningsmatcher som har känts bra. Alla ser fram emot att serien ska dra igång nu så det är taggat på alla händer och fötter.

Martin: Stämningen i laget känns riktigt bra, då vi har haft mycket bra träningar på sistone. Och alla ser fram emot att sätta igång säsongen i JAS.

Ni har båda spelar försäsongscuper. Vad tycker ni att ni bevisat i dessa?

Oscar: Vi har bevisat att vi är en lagmaskin som jobbar för varandra i alla situationer. Tycker även vi har bevisat att vi är ett lag att räkna med i vår grupp och att vi har en riktigt bra offensiv spets.

Martin: Det har inte gått som vi har förväntat oss. Vi har bara spelet en cup under försäsongen som inte gick så bra för oss, men vi har tagit med oss det vi har gjort bra och dåligt och bara förbättrat oss som lag. Det vi har visar under denna cup är att vi är ett lag som aldrig ger upp och att vi jobbar som ett lag.

Vad vet ni om era motståndare och förväntad matchbild?

Oscar: Vi mötte Onyx på försäsongen och vann då med 6-3 om jag inte minns fel. Vet inte om det var deras ordinarie trupp men den matchen kontrollerade vi utan större problem.

Martin: Det jag vet är att deras första kedja är mycket talangfull men vi har ett helt lag med unga talanger. Matchen kommer vara mycket jämn då båda lagen är duktiga över hela banan.

Vad kommer vara nycklarna i matchen för att plocka 3 poäng?

Oscar: Nycklarna kommer ligga i att sätta försvarsspelet. Vi vet att vi kan producera framåt och sätter vi då försvarsspelet och får igång våran lagmaskin så ska det nog gå vägen.

Martin: Nycklarna för att 3 poäng ska med hem till Nyköping är att vi aldrig hänger med huvudet och utnyttjar det vi är bra på. Jobbar som ett lag under hela matchen.

Vad har ni för målsättning med årets JAS?

Oscar: Att komma så högt upp i tabellen som möjligt. Vi har inte satt upp något mål om slutspel eller liknande, vi tar en match i taget.

Martin: Jag vet inte vad vi har för målsättning direkt men det jag tror är att första plats är något vi onyx har som mål. Vi har ett mycket ungt och talangfullt lag så det är en ny utmaning för dessa, så dessutom är ett mål i detta lag att dem unga ska få utvecklas!

Vi tackar de båda och önskar dem lycka till under morgondagen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar