JAS-bloggen
Intervjuer

Från Nykvarns till Onyx

Kort inpå seriestart så väljer Filip Grahn att återvända till Onyx efter ett par år i Nykvarns IF. Filip, född 1997, kommer konkurrera om speltid både i H1 och i JAS.

Tillbaka i Onyx efter tre säsonger i Nykvarn. Vad låg bakom beslutet?

Efter tre års pendling började det bli jobbigt. Så när Onyx hörde av sig kände jag att det passade bra med ny utmaning.

Vilka minnen tar du med dig ifrån tiden i Nykvarn?

Jag har många härliga minnen från tiden i Nykvarn, men såklart står SM- guldet från USM 16 högst.

Vad tycker du att du utvecklat hos dig rent spelmässigt de senaste säsongerna?

Jag tycker jag har framförallt fått bättre skott, spelförståelse och höjt mitt självförtroende. Det tackar jag mina tränare Tony, Peter, Sebbe och Roger i Nykvarn för! Men det finns alltid mer att utveckla.

Lite andra förutsättningar i JAS nu, där Nykvarn är ett av de topptippade lagen, medans Onyx på pappret är svagare. Vad tror du om era chanser i JAS-spelet och vad blir nycklar för er?

Nykvarn är i mina ögon fortfarande favorit tippade och hoppas de verkligen lyckas. Ja men precis onyx JAS är ganska så ungt lag! Men självklart hoppas ja att vi kommer på övre halvan av tabellen men såklart vill vi nå till slutspel men det blir tufft, men de ska spelas alla matcher också och vi ska ge allt i varje match och sen ser vi hur långt de räcker.

Tuff konkurrens i division 1 laget, med flertalet fina värvningar. Vad tror du att det är som gör att du kan få en chans i division 1 spelet?

Onyx har fått ihop ett grymt bra lag i år så konkurrensen blir väldigt tufft. Men det ser ja bara som en utmaning och ska ge allt för att få en plats i laget.

Är det någon annan JAS-värvning som du tycker är värd att nämna?

Det namnen jag tycker är värda att nämnas är Jojjo Ahlroth som ja anser är en av Sveriges bästa 97or samt Wille Broberg som är en klass avslutare och kliver alltid fram när de behövs!

Vi önskar Filip lycka till i hans nya klubb!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar