JAS-bloggen
Intervjuer

Ny röst i Linköping FBC!

Harman Haurami har inför säsongen 15/16 tagit över huvudansvaret i Linköping FBC, dit han kommer från Hovslätts IBK, där han bland annat ansvarat för 97-laget som senare la grunden för JAS-laget. 97-kullen nådde bland annat final i Gothia Cup under Hauramis ledning och det ska bli spännande att se vad han kan tillföra i hårdsatsande Linköping.

Du har nu inlett din tid i Linköping FBC. Hur har första tiden varit?

Jag trivs otroligt bra här! Man tar verkligen hand om sina spelare/ledare på bästa möjliga sätt från föreningens sida. Samarbetet mellan lagen, för vår del SSL och Linköping IBK Ungdom fungerar alldeles utmärkt och vi för en bra dialog mellan varandra.
Laget i sig är ett härligt gäng på 26 spelare med en stark vilja från samtliga att utvecklas och nå toppen.

Berätta lite kort om hur din roll i föreningen och vad du tror kan bidra med?

Jag bär under säsongen 15/16 på huvudansvaret i Linköping FBC mellan åldrarna 21 – 16 år. Målet är självklart att alltid utveckla laget och individen, samtidigt som vi ska försöka spela på den högst möjliga nivån. Spelarna ska i ett långsiktigt tänk trivas i föreningen och därmed skapa en bra grund inför representationslaget.
För min del innebär det först och främst att återta klivet i div 1 för ett större elittänk och en bra grundstomme inför SSL. Samtidigt har vi 15 taggade JAS-spelare som inte ger sig förrän vi spelar JAS-finalen, men vi får ju alltid ta ett steg i taget!

Linköping är en stor förening där Linköping IBK Ungdom åkte ur division ett förra året. Istället satsas det nu på att ta upp Linköping FBC till division ett igen.  Hur ser målsättningar ut rent generellt kommande säsong?

Vi har ett spännande projekt som Linköping nu strävar efter genom att vara den största innebandyföreningen i världen.  Linköping FBC har målet som du nämnde att ta klivet upp till division ett, just för att skapa en bra grund inför SSL och samtidigt erbjuda ytterligera ett elitlag. Steget under Linköping FBC hittar vi Linköping IBK Ungdom där alla våra ungdomslag finns med, ännu ett division två lag samt spelare som inte har några tankar kring elitverksamheten.
Struktureringen kring Linköping Innebandy följer efter samma principer som utvecklingsmodellen, där man erbjuder elit, bredd/motion och ungdomsverksamhet samtidigt.

Under den gångna helgen spelades den årliga upplagan av Fatpipe Invitation, där det blev finalförlust för eran del. Hur ser du på eran turnering och vilka positiva svar fick du?

Vi hade en tuff start i början av turneringen utan att riktigt komma upp i vår nivå i gruppspelet. Dock behövde vi bara spela lika mot Lindome för att säkra en semiplats, vilket senare visade sig vara möjligt.
Första slutspelsmatchen, semifinalen, väntade ett tufft motstånd. Karlstad med mycket disciplin, rutin i sitt spel och en tanke bakom deras taktik visade att de var ett utav bättre lagen i turneringen. Så länge vi gjorde det vi skulle och följde vår gameplan så skulle inte detta förhindra en seger, trots två femmor pga. sjukdomar/skador.
Vi spelade på bra och resultatet höll sig länge, fram tills vi ökade på trycket och kom upp ännu ett steg i vår nivå. Försvarsspelet satt som det ska och vår anfallsstrategi var effektiv och snabbt. Vi lyckades ta över matchen och besegra Karlstad med 5-1 i semifinalen.

Lindås väntade i finalen,  som hade väldigt tekniska spelare. Spelmässigt var inte Lindås lika bra som Karlstad och deras spel passade inte oss alls. Deras taktik låg i att kontra och avsluta, vilket ledde till några mål. Vi skapar bra tryck framåt, men ”fastnar” oftast i höga zonen, då Lindås i princip täcker det egna målet. Våra skott går därför i täck och Lindås kan spela på sina effektiva kontringar.

Slutresultat skrevs till 4-3 i finalen för Lindås och vi var väldigt nöjda med vår prestation, utifrån våra förutsättningar. Vi tar helt klart med oss matchen mot Karlstad och även delvis Lindåsmatchen från turneringen!

Om vi ser till JAS-gruppen så har ni hamnat i grupp F, där det känns relativt öppet kring förstaplatserna. Vad tror du om era chanser att nå topp 2?

Vi räknar absolut med slutspel, allt annat är inte tänkbart! I och med att jag själv kommer från Jönköpingshållet har inte jag superkoll på vår grupp förutom Gränna då, om jag ska vara helt ärlig. Säkerligen många bra matcher med många duktiga lag i närheten och därför är varje poäng viktig.

Är det någon speciell spelare i ditt eget lag som du tror kommer ta stora steg under säsongen?

Vi har många spelare som dubblar med herrlaget och naturligtvis, är detta ett extra plus som kommer att märkas av på planen så småningom. Oavsett dubbling eller ej konkurrerar alla på lika villkor för speltid i div 2 samt JAS. Därför kommer många ge allt och därför kommer vi att vara ett utav de bättre lagen.
Jag jobbar mycket med laget just nu och kommer även att påbörja jobbet individmässigt längre fram in i säsongen. Samtidigt har vi ett sådant bra samarbete mellan herrlag och Linköping IBK Ungdom med stora chanser att utvecklas individuellt. Först av allt gäller det nu att sätta vår nya sammanställda playbook som lag och därför vill jag för tillfället inte peka ut någon som kommer att sticka ut lite extra, trots att jag kanske redan kan gissa några namn nu.

Om du skulle få tippa en slutsegrare för hela JAS, vilket lag tror du att det blir?

Det finns många duktiga lag där ute, som kan få en kanon säsong och imponera men först av allt tror jag mycket på oss själva. Annars kommer väl RIG gå ganska långt!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar