Rasmus Lundström sammanfattar guldet i Fatpipe

Under den gångna helgen så kunde Lindås bärga ett guld i Fatpipe Invitation. Utöver Lindås deltog Solfjäderstaden, Karlstad, Farsta, Tyresö, Linköping, Lindome och Täby, hög klass på vissa lag, där framförallt Solfjäderstaden var ett lag som imponerade på undertecknad. Man inledde med en förlust i gruppspelet, men gick sedan igenom turneringen obesegrade, trots vissa hinder på vägen, som till exempel en skada på sin enda målvakt. Rasmus Lundström sammanfattar guldet på följande sätt:

Förlust redan mot Karlstad i första matchen, hur tufft är det inleda med en sådan match?

En match där jag egentligen tycker att vi är det bättre laget, iallafall spelmässigt. Men skadan på Filip Kalentun i första perioden är väldigt jobbig för oss. Med honom hade vi vunnit denna matchen utan större problem tror jag, fick höra att någon Karlstad tränare tyckte att oavgjort hade varit rättvist. Såklart jobbigt att inleda med en förlust, men vi har en bra moral i laget så vi blickade framåt mot lördagens 2 matcher direkt och visste vad som krävdes.

Trots det så kunde ni sedan knipa två segrar och sluta på en andraplats i gruppen. Vad tycker du ni gjorde bättre i dessa två matcherna?

Det känns som att vi har en helt annan vilja. Vi vet att vi måste vinna båda matcherna för att ta oss Vidare och vi går verkligen in och tar jobbet för varandra vilket jag tror är avgörande, plus att Kalentun var tillbaka, Filip som för övrigt var våran viktigaste spelare i turneringen enligt mig, fantastisk spelare både deffensivt och offensivt.

I matchen mot Tyresö fick er målvakt utgå och Hugo Bulling hoppa in i målet. Vad tycker du om han insats?

Först och främst var detta första gången någonsin jag åkte på cup med 1 målvakt i mitt lag.. Skräll att det då sker en skada… Men Hugo gör det fantastiskt bra. Hjälteinsats av honom.

4-3 vinst i semifinalen mot ett starkt solfjäderstaden. Vad tycker du gör att ni drar längsta strået i den matchen?

Solfjäderstaden var duktiga och gjorde vad dom kunde och det som passade bäst för dom. Jag tycker att vi verkligen drar upp tempot i vårat passningsspel vilket gör att dom inte orkar hänga med riktigt i 3 perioder, jag tror säkert att vi hade 80-20 i bollinnehav och 3-4 ramträffar. Vi visste hur dom skulle spela och sa det innan matchen att vi behöver inte avgöra detta efter 10 minuter. Det var det som gjorde att vi fortsatte rulla och behöll tålamodet, därför vann vi till slut matchen.

I finalen väntade Linköping, vad hade ni för gameplan inför matchen?

Vi vet sedan tidigare om hur duktiga Linköping är, ett lag som jag tycker liknar oss själva mest, vill vara spelförande och spelar bra innebandy. Men vi hade som plan att vi skulle spela tråkig innebandy i denna matchen, spela lågt och kontra på dom, som många lag ofta gör mot oss. Vilket gav utdelning.

Vad tycker du att det är som gör att ni vinner hela turneringen?

Sättet vi tror på oss själva och viljan vi har att offra oss för varandra. När Hugo hoppar in i kassen tror jag att vi täcker 30 skott sista 2 perioderna. Sånt gör att vi vinner cupen. Detta kombinerat med vårat bra och snabba spel gör oss svårslagna.

Är det någon speciell spelare du vill lyfta lite extra?

Alla. Simon Birkedahl är helt fantastisk i målet. Adam Dahlqvist och Filip Kalentun är 2 helt fantastiska spelare. Joel ärlig och Marcus magnemyr tar ansvar som äldst i laget och Visar verkligen vägen för oss. Daniel Gustafsson, spelar väldigt mycket i cupen och gör det grymt bra! Hugo bülling, alltid positiv och har ett enormt hjärta. Jonas Edlind, Ny i laget och gör det sjukt bra med sitt fantastiska slit. Marcus Kennemyr, Anton Dahlström, 99or som tillsammans med Birkedahl och Gustafsson gör sina första matcher med JAS och gör det alldeles utmärkt. Alla gjorde en fantastisk insats under cupen.

Snart är det dags för premiär i JAS-gruppen. Om du skulle få tippa er grupp lite kort, hur tror du den slutar?

Jag vill inte tippa för mycket men vi, Pixbo och warberg i toppen, övriga lag ligger något efter, Lindome i almås ska man aldrig underskatta, i den hallen med det laget inblandat så kan allting hända.

Vi tackar Rasmus för detta och önskar honom, samt hans Lindås lycka till under den fortsatta säsongen!