Kommentarer från Lindås – Farsta

Fatpipe Invitation är i full gång och grupp B ser riktigt intressant ut, där lagen håller bra kvalité och gruppen ser ut att bli ett getingbo. Lindås kunde under lördagsförmiddagen besegra Farsta med 6-5 tillslut i en svängig och sönderblåst historia. Såhär säger Henning Ambring, samt Victor Rotlid om matchen:

Henning Ambring, Lindås:

En match där vi är det spelförande laget. Farsta spelar ett lågt försvarspel och kontrar och visst, dom gör det bra, även om dom har lite tur på en del av målen. Vi har inte spelat ihop oss så mycket eftersom vissa är med i a-laget!! Men desto längre vi kommer in i turneringen kommer vi spela bättre och bättre! Tillslut är det tack vare vårt fantastiska powerplay som våran a-lags tränare Joacim Bernvid satte ihop till oss på en kvart under torsdagsträningen som gör att vi vinner matchen, en procent på 71 på två matcher är ett bra facit!

Victor Rotlid, Farsta IBK:

Vi börjar första trevande i samma veva som Lindås kom ut bra. En bit in i första straffar det sig och vi får ett boxplay. Efter ett bra pp från dem så sitter 1-0. Efter målet så kvicknar vi till en del men efter ett tveksamt domslut åker vi på ännu en två där Lindås återigen är bra och de gör 2-0. Detta är i minnet av första, då vaknar vi till helt. Vi går snabbt upp till 2-2 följt av att de gör 3-2. Vi visar stark mentalitet och går upp till 3-3 innan första är slut. I andra går Lindås upp till 4-3 vilket blir resultatet efter den perioden. Tredje perioden är väl den mest underhållande! De gör först 5-3 på en dumpboll på kassen och sedan 6-3 i powerplay. Vi fortsätter att trumma på och gör en stark forcering där vi gör 6-4 följt av 6-5 medan de försöker rulla av matchen vilket ger oss stort momentum. 6-4 görs av vår nummer 58, Nisse Thomasson som höjde sig extra mot slutet då han även var högst inblandad i 6-5-målet genom assist till Pontus Sjöström. Den tredje perioden präglas av många tveksamma domslut åt båda håll, mycket surr och mycket böljande spel, tyvärr till Lindås fördel till slut!