JAS-bloggen
Intervjuer

U19-fokus med Niko Moberg!

Idag samlades U19-landslagen på Bosön, där Markus Puskala på herrsidan gör sin debut tillsammans med Patrik Edgren. En av de spelarna som varit med under dagen och kommer vara det under helgen är Åstorps Niko Moberg. Såhär sa han innan lägret startade.

Första steget var att bli uttagen till ”sommartruppen” där man får en bekräftelse att man är under bevakning. En sådan plats var, enligt bloggen iallafall, en självklarhet att du skulle ha. Kan man som spelare vara såpass säker eller hur går tankarna inför?

– Självklart snurrar tankarna runt och så men jag kände ändå lite att ett brev skulle komma.

Nästa steg blev nu Bosöntruppen, 30+4 spelare togs ut och kommer genomföra ett läger, där du togs ut. Hur reagerade du efter beskedet att du fått en plats?

– Blev självklart glad när jag fick beskedet. Det är var ett av mina delmål och nu ska jag nå nya.

Förutom du så är det fyra andra spelare från Åstorp. Kan du beskriva dessa lite kort och vad de kommer bidra med under lägret?

– Alla är otroligt duktiga och har olika egenskaper. Om jag skulle beskriva dom kort så är Pontus Sjöberg är ett djur, smäller på och är stenhård i närkamperna, Joel Skog har en räckvidd som han använder väl genom att täcka bort bollen för motståndarna, och satan i det snabb! Victor Hansson har en speed i steget och är duktig på att vinna tillbaka bollar från motståndarna. Fabian Hansson har skottet men har även utvecklats en del på snabbhet med och utan boll, ruggit farlig när han får ytor.

Vad tror du det är som gör att förbundskaptenerna fastnat för just dig och ditt spel?

– Tror att dom fastnat för att jag är en lurig spelare med bra teknik och split-version, vågar avgöra matcher när det är som tuffast.

Förutom er från Åstorp så har FCH fått med två spelare i form av Friberg och Von reis, samt Sjöstrand från Lund, totalt 8 spelare från ert distrikt vilket är i framkant. Varför tror du just att Skåne som distrikt och 97-kullen är såpass stark?

– Tror det är för att just 97-kullen i Skåne har en liten rivalitet mot varandra, alla vill vinna över alla. Sen kan det vara att man blir uppflyttad till dom högre kullarna tidigt och lär sig mer.

Är det någon spelare som du på rak arm kan säga att du saknar i truppen?

Två spelare som i mitt tycke är skulle varit givna är Martin Lehmann och Joel Ärlig.

Flertalet av spelarna känner du säkerligen till i truppen, men är det någon gubbe du är nyfiken på och är det någon spelare som du gärna skulle lira i samma kedja som?

– Nej inte någon speciell jag nyfiken på. Dock hade jag velat testa lira med Sebastian Johansson från Stockholm.

Mycket på gång under kommande säsong, U19, JAS och Allsvenskt spel. Vad är dina huvudmål med säsongen?

– Såklart bli uttagen till slutgiltiga truppen i U19, JAS-SM guld med Å/K och mycket spel i Allsvenskan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar