JAS-bloggen
Intervjuer

Adam Zettergren levererar grupp A i Fatpipe

I helgen spelas den årliga upplagan av Fatpipe Invitation i Linköping, en relativt stadgad cup, med flertalet olika klasser, där lag bjuds in för att deltaga. Överlag brukar cupen hålla hög klass. På JAS-sidan är det åtta deltagande lag, där vi i grupp A bland annat hittar Lindome och Adam Zettergren. Såhär säger Adam om stundande turnering:

Det börjar nu dra ihop sig till seriepremiär i JAS-spelet. Hur är formen för egen del och hur ser lagets form ut?

Jo säsongen har börjat bra både för egen del och lagmässigt tycker jag. Jag har både fått ta steget upp till klubbens A-lag i år samtidigt som jag fått göra lite poäng på försäsongsmatcherna. För laget har det också gått bra. Vi har spelat en träningsmatch mot Kärra som vi vann med 6-3. Sen är även många gubbar från JAS-laget med i vårat a-lag vilket gör att många fått lira mycket nu på försäsongen. Det har varit en riktigt go stämning i laget inför säsongen så jag är bara positiv!

Ni har hamnat i en grupp med solfjäderstaden, Linköping och Täby. Hur ser du gruppens kvalité och era chanser att placera er på Någon av de första två platserna?

Jag tycker vår grupp håller hög kvalité. Både Linköping och Täby är två lag jag tror kan vara vassa. Solfjäderstaden har jag ingen riktig koll på. Jag ser oss själva som underdogs och jag tror verkligen vi kan chocka dom andra och knipa en slutspelsplats. Tror inte de andra lagen i gruppen har någon koll på oss.

Vad har du för övriga förväntningar på cupen?

Detta är det andra året jag spelar Fatpipe Invitation och en sak jag la märke till förra året var hallarna i Linköping som höll riktigt bra klass! Skolan vi bodde på och allt runt omkring var väl organiserat så mina förväntningar är väl att det blir en lika bra ordnad cup i år. Sen för laget så är ju såklart förväntningarna att vi ska ta oss till slutspel och göra en så bra cup som möjligt.

Vad kommer fokus ligga på för eran del?

Att hålla uppe fokus och verkligen tro på det vi gör!

Är det någon speciell spelare i ditt eget lag som kan bli lite extra sevärd under cupen?

Vår målvakt Christoffer Pålsson är riktigt duktig. Sen har vi även Oscar Larsson. En kille som borde få mycket mer uppmärksamhet! Alexander Öjersson får man heller inte glömma.

Ni har hamnat i en tuff JAS-grupp kommande säsong med Pixbo och lindås bland annat. Om vi ser gruppen rent generellt. Vad tycker du om kvalitén och vad har ni för målsättningar?

Jag tycker vår grupp har som man säger ”höga berg och djupa dalar”. Pixbo, Lindås och Warberg lär vi se i toppen av tabellen medan resterande lag håller en mer jämn nivå. Vi och Mölndal tror jag kommer fightas om 4:e platsen. De andra lagen har jag ingen jättebra koll på. Jag hörde att Borås förlorade mot Lerum med 14-2 på försäsongen så dom kan vi nog få se i botten av tabellen. Våran hemmaarena Almåshallen är känd bland Göteborgslagen då den är mindre än de flesta planer. Med den och ett frejdigt anfallsspel tror jag vi kan chocka dom andra lagen och jag tippar oss på en fjärdeplats i vår JAS-grupp.

Vi önskar Adam och hans Lindome lycka till under helgen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar