JAS-bloggen
Intervjuer

U19-fokus med Jonna Sjöberg!

Nu på torsdag så kommer U19-landslagstrupperna samlas på Bosön för att genomföra det första lägret inför framtida uppgifter, där damerna bland annat har VM-år. Bloggen tar självklart detta i akt och passar på att intervju JAS-spelarna som finns i U19-trupperna. Först ut är Jonna Sjöberg från Rönnby.

Uttagen i U19-truppen till Bosönlägret. Iår är det 97/98 som gäller i ålderskull. Överraskad över uttagningen?

Jag är otroligt glad över att jag kom med, det har väl varit både ett mål och en dröm att få vara med i landslagssammanhang men jag har inte velat tagit ut något i förskott så jag blev bara jätteglad när truppen kom ut.

Nu väntar även VM kommande säsong vilket gör att uttagningarna blir av extra betydelse. Är det något som man som spelare tänker på redan nu, eller vart ligger fokus?

Det är klart att VM i Kanada finns i tankarna men just nu ligger fokuset på lägret. Jag tar en samling i taget och hoppas på att få vara med så mycket som möjligt.

Vad tror du det är som gör att just du fått en plats i truppen?

Jag tror att det är för att jag jobbar hårt både offensivt och defensivt, har ett bra passningsspel med god spelförståelse.

Är det någon spelare på rak arm som du tycker saknas i truppen?

Jag saknar helt klart Klara Danielsson som tyvärr är skadad.

Som sagt, fullspäckad säsong med JAS, division ett-spel, U19 och chans till VM-spel senare i vår. Hur gör man som spelare för att behålla fokus och samtidigt orka rent fysiskt och mentalt under hela säsongen?

Jag ska försöka ha fokus på en sak i taget och sen hitta balans mellan träning, match, skola och fritid. Vilket inte alltid är så lätt. Det är viktigt att hinna träna och inte bara spela matcher samt att ha kul på vägen.

Är det något du vill förbättra i ditt eget spel för att enligt dig själv öka dina chanser att nå en eventuellt VM-trupp?

Det är klart att man vill bli bättre på allt men jag skulle framförallt vilja bli effektivare framför mål.

Förutom dig själv så finns det ytterligare ett par Rönnbytjejer med i truppen, Vad har du att säga om dessa som spelare?

Det är jättekul att det är så många från Rönnby som har kommit med, alla är väldigt duktiga och har sina egna kvalitéer. Tilde är väldigt brytningssäker med ett bra skott som hon gärna använder. För henne är det här det första lägret precis som för mig. Sofia, Isabelle och Marie var även med förra året. Sofia är en stark offensiv back som är svår att möta och kan dessutom spela på fler positioner. Isabelle är en stark spelare som jobbar hårt. Hon är väldigt duktig att ta sig ur trånga situationer. Marie är otroligt snabb och stark med en väldigt fin teknik.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar