JAS-bloggen
Intervjuer

Joel Birgersson sammanfattar Novab JAS cup

Warberg IBF försvarade sin titel i Novab JAS cup och är nu efter två år laget på tronen. Man gick obesegrade genom hela turneringen där man stött på tufft motstånd i många av matcherna. Såhär säger Joel Birgersson om cupen i allmänhet:

Ni inledde med en på pappret tuff match under fredagskvällen, Vöikers som motståndare, där det blev vinst med 4-3. Vad tycker du om att inleda med en såpass tuff match?

Jag tycker att det var skönt att möta ett bra lag och speciellt att slå dem så vi kunde fortsätta med en go känsla i de kommande matcherna.

De övriga matcherna i gruppen, Lillån och Lerum, blev något lättare fighter. Vad tycker du om er grupp överlag?

Lillån och Lerum var inte några lätta matcher heller. Tycker vi startar matchen mot Lerum ganska bra och efter ett tag lyckas vi dra ifrån med några bollar. Matchen mot Lillån var vi inte så bra för vår del, inget vidare tempo men skönt att lyckas vinna ändå! Så jag tycker gruppen överlag var bra men som sagt var vi på tårna och lyckades vinna alla matcher vilket var skönt!

I semin så stötte ni på en motståndare från grupp A, som bland annat imponerat och slagit Lockerud relativt bekvämt. Vad tyckte du om Hagunda överlag och vad gjorde att ni vann den matchen?

Hagunda stod till mesta del på egen planhalva och var svåra att luckra upp! Vi fortsätta att tro på vår spelidé och det som var de avgörande i matchen var att vi orkade mer än dem!

I finalen blev det återigen Vöikers, denna gången en något lättare seger rent resultatmässigt. Sett till gruppspelsmatchen, vad skiljde sig mest och var det något ni gjorde bättre?

Vi började även finalen vasst och lyckades redan i första minuten trycka in första kassen! Därefter fortsatte vi med vårt spel. En avgörande frekvens i matchen var när de drog på sig en 7 minuters utvisning som vi tog till vara på och lyckades trycka in 2 kassar. Efter de visade vi mycket vilja och var återigen de starkaste laget!

För dig som är ny i laget så är det ett perfekt tillfälle att komma in i laget. Hur tycker du att du har hittat din roll i laget rent spelmässigt?

Jag tycker att jag har hittat min roll i laget bra, har tidigare spelat med Sebastian Bengtsson i distriktslaget när vi tog brons så vi trivs ihop. Känner även många i laget innan, ett riktigt gött gäng! Vår coach Jonathan Håkansson vet också hur jag är som spelare eftersom han tränat mig i distriktslaget så han vet var jag trivs på banan!

Är det någon i ditt eget lag som du tycker imponerat lite extra under cupen?

Vi rullar runt på tre femmor under hela turneringen vilket visar att vi har en bred trupp med många vassa spelare. Många som utmärker sig under turneringens gång ö.

Till sist, andra året i Novab JAS cup för Warberg, första för din del. Vad tycker du om cupen och dess upplägg rent generellt?

Tycker att turneringen är bra genomförd med bra planering, mat mm! Roligt att man spelar 3×20 rullande tid så man får öva på de innan de riktiga gruppspelet drar igång!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar