JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från finalen, Warberg-Vöikers

A-finalen i Novab JAS cup på HJ-sidan var en repris av gruppspelsmatchen mellan Warberg och Vöikers, där Warberg återigen drog längsta strået. Warbergs tränare Jonathan Håkansson, samt spelarna Marcus Jarl och Jesper Mattson säger såhär om finalen:

Jonathan Håkansson, Warberg IBF:

Inför finalen pratade vi mycket om att våga spela vårt spel. Vi har jobbat mycket med anfallsspelet som vi har börjat bygga. Någonting jag tycker vi visar tydligt under alla matcher vi spelar. Det är viktigt för oss att visa vilken innebandy vi vill spela. Nu var det även 5:e matchen på 3 dagar vilket är tufft för spelare. Men jag tycker vi tar fram de sista procenten som fanns kvar. Vi vågar spela vårt spel och får motståndarna att försöka anpassa sig efter oss. Vi börjar med att ta ledningen redan efter 59 sekunder. Sedan fortsätter vi att ha mycket boll. Efter första perioden leder vi med 2-1 och en rätt så avgörande situation förekommer precis sekunder innan perioden slutar. En spelare i Vöikers drar på sig en 5:a för hög klubba och 2:a för protest mot domslut. Vi får alltså lira 7 min 5 mot 4. Där vi lyckas göra 2 mål. Vöikers är farliga men har spelat mycket på sin förstafemma. De tappar en spelare under spelet med Eric Oscarsson som inte kan fortsätta matchen efter en smäll vid svanskotan. Under tredje perioden tycker jag vi tappar tempo och slarvar när Vöikers gör sina mål. De närmar sig till 7-5 och chansar på att ta ut målvakten, men vi lyckas då sätta 8-5 som blir slutresultatet. Men tycker det var en bra sista match för vår del. Alltid roligt och vinna. Men roligt att alla våra spelare varit delaktiga och vi gått på tre femmor alla matcher förutom finalen där vi spelar på 3 kedjor och 2 backpar. Roligt att få vara ensamma på tronen av att vunnit Novab JAS-cup i Mariestad.

Marcus Jarl, Warberg IBF:

Vi var väldigt taggade i med att Vöikers precis vunnit mot Åstorp trots att vi vunnit mot dom i gruppspelet så vi visste ju att Vöikers var ett svårt motstånd, så de kändes som vi verkligen tog tag i matchen från start och fick till ett par bra och snabba mål t.ex redan efter 1 minut hade Joel Birgersson hittat in i kassen! Sen kan vi ju bara tacka för deras 7 minuters utvisning i slutet av första som ledde till att vi kunde spela ut en del av andra perioden! Och sen kändes de aldrig riktigt som vår inställning tog slut genom matchen så vi fortsatte bara att mala på till slut signalen!

Jesper Mattsson, IBK Vöikers:

Det var en svängig match, Warberg spelade bra med sina crosspassningar. Det märktes att vi var trötta efter semifinalen mot Åstorp/Kvidinge där vi gjorde en riktig kämparinsats. Vi släpper tyvärr in några mål när vi inte är tillräckligt hårda framför eget mål, där vi låter dem stå och slå in returer. Vi saknade inte heller chanser, men Ceder i Warbergs kasse gör ett par bra räddningar tyvärr! Med lite mer tur i avsluten hade resultatet sett annorlunda ut, men Warberg gör också en bra match! I det stora hela får jag ändå säga att jag är väldigt nöjd av vad vi presterat, bortsett från tröttheten i finalen som ändå är förståeligt! Vi har spelat ihop oss bra och hittat ett spel som passar oss, vilket också var målet. Vi tar särskilt med oss matchen vi gör mot Åstorp!

Vi tackar samtliga inblandade för helgen och skickar återigen ett grattis till Warberg!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar