Finaldagen i Novab JAS cup

Söndag innebar slutspel och finaldags i Novab JAS cup i HJ-klassen, där DJ-klassen kompletterades med de tre sista matcherna.

Inledde dagen med att se Lockerud slå Lerum i B-slutspelets semifinal, där Lockerud hade snäppat upp lite, men samtidigt ett ineffektivt Lerum till en början, innan man började få dit sina chanser. Som närmast var man uppe i 5-3 underläge med bud på mer, men tillslut kunde Lockerud göra 6-3 i tom bur, där båda unga talangerna, Felix Uusitalo och Adam Carlén, födda 2000, fick göra varsitt mål. Det ska tilläggas att även Lockerud hade ett par chanser som borde resulterat i mer, framförallt i andra perioden. Samtidigt så vann Lillån mot Kristinehamn i sudden och blev därmed klara för B-finalen.

Efteråt följde en annan semifinal, denna gången i A-slutspelet mellan Åstorp och Vöikers, där jag på förhand höll Åstorp som en liten favorit. Åstorp började starkt och gick upp till en 2-0 ledning efter mål av Victor Hansson och Benjamin Wiphagen. Tidigt i andra så kunde Vöikers både reducera, kvittera och ta ledningen efter visat ordentlig lagmoral, två mål av Jesper Mattsson bland annat. Åstorp såg allt mer och mer obekväma ut när Vöikers krigade sig in i matchen och dessutom var starka rent fysiskt. Tillslut kunde man kvittera efter ett riktigt mönsteranfall. I den tredje perioden visade dock Vöikers på nytt stark moral, trots underläge tidigt så visade man kyla i rätt lägen och ett jäkla slit, där man fick matchen dit man ville och Åstorp hade svårt att nå klara målchanser. När man väl gjorde det så briljerade Mattias Qvarfordt i kassen och 6-4 kom tillslut i tom bur.

Samtidigt så besegrade Warberg, Hagunda med 6-4 och finalen skulle därmed bli en repris på den inledande gruppspelsmatchen.

B-finalen gick mellan Lockerud och Lillån där Lockerud tidigt tog ledningen två gånger om genom Isak Stöckel och Felix Uusitalo, men Lillån lyckades kvittera två gånger om och sedan ta ledningen lite slumpmässigt. I de två första perioderna stod man för en riktigt bra insats, låg rätt i sina positioner och Lockerud, som rullade mycket boll emellanåt, hade svårt att komma in centralt och hota. Dock lyckas man kvittera tidigt in i tredje efter en lång sekvens efter ett powerplay. Kevin Cardell-Olsson var mannen som kvitterade. Kort därefter kom även 4-3 för Lockerud och trots att Lillån hade flertalet bra chanser under matchens sista minuter så kunde Zettergren i Lockeruds mål, tillsammans med sina uppoffrande spelare, hålla tätt och säkra vinsten i B-finalen.

A-finalen gick som sagt mellan Warberg och Vöikers, en match som jag ej tyvärr kunde se, men Warberg vann med 8-5 och sammanfattningar från den kommer upp snart.

Överlag kan jag erkänna att fokus på DJ har varit lågt under helgen, jag har valt att prioritera HJ-matcherna där fokus ligger när matcherna krockat, men självklart är tanken att få in mer och mer DJ-inlägg och rapportering ju längre in i säsong vi kommer. Håll utkik och ha tålamod!

Ett par spelare har verkligen visat framfötterna under helgen, Jesper Mattsson, Marcus Backlund, Mattias Qvarfordt, Adam Carlén, Oliver Welin-Odeback, Mathias Karlsson för att nämna några på HJ-sidan.

Ett par intervjuer kring just Novab JAS cup kommer dyka upp tidigt i veckan, för att sedan fylla på med lite intervjuer kring U19, där vi har massvis med JAS-spelare som kommer vara delaktiga.