JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Novab JAS cup

I helgen som kommer är det dags för den andra försäsäsongsturneringen för JAS-lagen, denna gången är det Novab JAS cup, ett inslag som startade under fjolåret och nu utvecklar turneringen inför denna säsongen. Fler deltagande lag på HJ-sidan och även en DJ-klass, där man nu tyvärr efter ett par avhopp får ihop tre lag som kommer ställas mot varandra i två omgångar.

Grupp 1: Lockerud Mariestad, Åstorp/Kvidinge IBS, Hagunda IF, Kristinehamns IBF

Kommentar: En på förhand mycket intressant grupp där mötet mellan Lockerud och Åstorp får ses som lite av ”gigant” mötet, två lag som under fjolåret slogs ut av Partille i åttondel respektive kvartsfinal i JAS-slutspelet. Lockerud har förstärkt med ett par spelare, bland annat Emil Zettergren från IBK Lidköping och Anton Andersson från Götene AIS. Stora delar av laget hör hemma i A-truppen, men denna helg kommer man till start med fullt lag om jag förstått det hela rätt. Samma förutsättningar för Åstorp, där 7-8 spelare regelbundet tränar och spelar med A-truppen, men denna helgen mönstrar man fullt manskap där flertalet spelare återfinns i U19-landslaget. Vinnaren i den matchen, tror jag vinner gruppen och sett till meriter blir Åstorp knapp favorit. Hagunda har tidigare under säsong tappat Aspnäs till Sirius, men fått behålla två av sina största stjärnor, Charlie Ekelund och Alexander Spinord. En hel drös med 99:er från Sirius har kommit över och det återstår att se om någon kan få speltid under helgen. Deltog förra året och kommer säkerligen vilja vara med och nypa poäng. Kristinehamn är en ny bekantskap som kom in relativt sent som i vanliga fall hör hemma i ”Värmland/Örebro” gruppen. Där har man haft svårt att plocka poäng i större mängder och jag tror man kommer få fokusera på att göra goda insatser och kanske inte räkna med att plocka poäng i alla.

Grupp 2: IBK Vöikers, Warberg IBF, Lillån IBK, FBC Lerum

Kommentar: På förhand en otroligt öppen och spännande grupp. Vöikers har flertalet lovande spelare på uppgång som bland annat varit med och testa med Växjö Vipers det senaste och kommer man med fullt lag lär man bli svårstoppade. Kul att se hur nye tränaren Dennis Popperyd Larsson klarar av sitt första test mot tuffare JAS-lag. Warberg har spelat en uppsjö med träningsmatcher med sitt div 2 lag, där flertalet av JAS-spelarna återfinns. Man har dock besegrat Sirius med 7-6 i en JAS-träningsmatch, trots att man saknade ett par spelare just då och med fullt lag i helgen blir man att räkna med i gruppen. Lillån gjorde en ganska slätstruken insats i träningsmatchen mot Farsta, även om man saknade Borneback och lirade med en halvfräsch Holmblad så hade jag personligen förväntat mig lite mer rent spelmässigt. Återstår att se om man kan motbevisa mig under denna helg då man på pappret har ett talangfullt lag som kan lira bra innebandy. Lerum fortsätter ha en uttalad JAS-satsning, där man bland annat under sommaren ställt relativt höga krav på de som ska vara med, med träningsupplägg osv. Tomas Sladky, nyförvärv till Lerums A-lag är även ansvarig som ledare och det ska bli skoj att se vad en sådan duktig spelare kan bidra med som ledare. Förhoppningvis kan han ha ett par härliga ess i rockärmen. Gruppen är som sagt ett getingbo, men jag väljer att hålla Vöikers som knapp favorit där övriga tre kommer göra upp bakom.

DJ: De lagen som kommer deltaga är IBK Lockerud Mariestad, Warberg IBF och Karlstad IBF Ungdom. Warberg är ett lag som kan placera sig högt i deras JAS-grupp efter en toppkandidat som Pixbo. Lockerud och Karlstad ingår i samma grupp, grupp C som många ser som ”dödens grupp” vilket gör att de kommer stöta på varandra under säsong. Samtliga tre lag håller mycket god klass och är som sagt lag som kan aspirera på topp-3 placeringar. Matcherna under helgen kommer därmed ge oss en uppskattning om vart lagen i nuläget ligger ungefär och hur bra lagen egentligen är. Håller Karlstad som knapp favorit till att knipa mest poäng bland dessa tre i alla fall.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar