JAS-bloggen
Intervjuer

Hellström recenserar Djurgårdens guld

Under den gångna helgen avgjordes JAS Elit Cup i Örebro, där finalen spelades under gårdagen. Djurgården ställdes mot hemmalaget Örebro i finalen, där Djurgården tillslut kunde dra det längsta strået och segra med 6-2. Adam Hellström, en av Djurgårdens duktige backar, säger såhär om deras framfart under turneringen.

Ni är ett relativt nystartat lag med en hel del spelare utifrån komponerade med en del spelare från Nacka. Hur tycker du att ni fått ihop laget under denna korta period?

Det stämmer! Jag tycker vi har fått ihop det otroligt bra på så kort tid, är faktiskt lite förvånad över hur snabbt vi har kunnat få ihop laget.

Ni har haft ett par träningsmatcher innan cupen. För de som missat dessa, ge oss kort lite info om hur matcherna har sett ut och hur det gått!

Yes, vi har hunnit spela 3 st träningsmatcher innan cupen, 2st matcher mot div-2 motstånd, Ingarö och Boo, där det blev en 5-4 seger mot Boo och dessvärre en 4-3 förlust mot Ingarö. Sedan hade vi en fight mot Värmdö’s HJ lag dagen innan vi åkte till Örebro, som slutade med att ett hungrigt Värmdö slog oss med 4-2.

Ni lottades in i en grupp med Västerås, Pixbo och Borlänge. Vad hade du för känsla av gruppen?

Min känsla? Vet jag inte riktigt, ska jag vara helt ärlig så hade jag inge större koll på lagen, vet bara att spelare som Simon Berg(Västerås) och Albin Thurén(Pixbo) är två erkänt bra spelare som kan bidra med mycket!

Gruppspelet slutade med 5 poäng. Hur tycker du att ni genomför gruppspelet?

Vi genomför gruppspelet otroligt bra, växer för varje match som går. Enda undantaget kan vara att vi hade en liten dipp mot Borlänge. Men 5 poäng räckte för slutspel och guld!

I kvartsfinalen stod Sundsvall för motståndet, ett stabilt lag. Bloggen tippade er som favoriter, vilket visade sig rätt. Sätt till gruppspelet, var det något du tyckte ni förbättrade till kvartsfinalen?

Energin och noggrannheten! Alla var extra taggad för kvarten och vi minskade på misstagen i kvartsfinalen och tog till vara på våra målchanser om man jämför med gruppspelet.

I semifinalen blev det återigen vinst mot Västerås innan Unga Örebro väntade i finalen där det blev hela 6-2. Vad tycker du det är som avgör finalen till er fördel?

Det som avgör är att vi har fler matchvinnare än Örebro, spelare som Larsson och Götz, med fler! Som har vunnit flera mästerskap och vet vad som krävs!

Bloggen pushade lite extra för målvakt Oskar Rosén. Är det någon annan du tycker har levererat lite extra?

Tycker alla har levererat. Nån som har stuckit ut lite extra är våran materialare, Janne! Vilken kille!

Enligt många kommer ni gå in i gruppspelet som en av favoriterna till hela JAS-titeln. Vad tycker du om favoritskapet och vad har ni för egna målsättningar med säsongen?

Vi gillar det, vi är ju trotts allt Stockholms Stolthet! Målet är glasklart, vi vill plocka hem JAS-guldet. Men första och främst har vi fokus på att göra ett bra gruppspel och ta oss vidare till innebandyfesten.

Vi önskar Adam och hans Djurgården lycka till under kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar