JAS-bloggen
Okategoriserade

10 namn att hålla ett extra öga på

Jag tänkte passa på att lyfta tio spelare lite extra, tio spelare som jag fastnat lite extra för under JAS Elit Cup. Bedömningen är gjord på tre av fredagens matcher, samt ett par under lördagen. Tyvärr har jag ej hunnit se alla lag lira, Nykvarn och Katrineholm är dessa två lag och därmed kan jag ej bedöma dessa lag vilket jag hoppas alla förstår. Ett par av namnen jag nämner är säkerligen relativt välkända namn för flertalet av er, men lite nyare bekantskaper för min egen del.

Carl Wadsten – IBK Sundsvall

En spelare jag puffade lite extra för redan igår, men gör det igen. Härlig backtyp med bra klipp i båda steg och vändningar vilket gör honom avig och svår att möta. Besitter ett bra spelsinne och är en spelare som kan användas på många olika sätt i ett lag.

Filip Samelius Bäckman – KFUM Norrköping

Hade ej sett Filip innan, men såg två matcher nu under lördagen. Förstod ganska fort vem det var och varför han ofta får beröm. Liten till storleken som sagt, men går in rejält i närkamper och situationer i egen zon. Duktig med boll och kan likväl lägga en avgörande pass som han kan hota själv med ett avslut. Kommer säkerligen utvecklas under året och bli en riktigt bra JAS-back kommande säsong.

Oskar Rosén – Djurgårdens IBF

En spelare som jag kände till sedan innan via SDF-SM och liknande, men bara sett ett fåtal matcher med. Imponerade stort under lördagen när man ställdes mot spelskickliga Pixbo som ägde mycket boll. Storväxt målvakt, men trots det rörlig och otroligt följsam. Gjorde ett par riktig fina dubbelräddningar och spelade med härlig energi. Viktig kugge för Djurgården kommande säsong.

Malte Lundmark – IBF Örebro

Brorsan Emil, född 1998, är en stor talang som redan nu har tagit plats i Örebros Allsvenska trupp. Malte, född 2001, var en av flera riktigt unga spelare som fick chansen under cupen och visade varför han benämns som en stor talang han med. Riktigt härlig liten lirare som kan bli snuskigt bra med tiden. Lite storlek och fart bara, för klubbtekniken och spelsinnet, det har han.

William Zachrisson – Pixbo Wallenstam

Zachrisson är en av många nya spelare i kommande JAS-upplaga av Pixbo. Pixbo visade att man kunde spela innebandy, men hade svårt att få in bollen och hade i vissa matcher svårt att hitta rätt i det defensiva omställningsspelet. Gillade dock det Zachrisson visade, bolltrygg back med bra storlek och räckvidd. Fick förtroende när Pixbo matchade på två kedjor och tid i boxplay med där han visade sig nyttig. Kommer vara ett välkommet tillskott kommande säsong och utvecklas mer och mer. Född 1998 om jag inte har helt fel och har därmed sin bästa säsong kvar.

Philip Silvano – Västerås IBS

Tvillingbrorsan Silvano som står i målet, spikade igen fullständigt mot Pixbo. Relativt liten målvakt, men en härlig attityd och framförallt en riktigt bra rörlighet kombinerat med bra reflexer. Blåste Pixbo på ett par relativt solklara mål. Har tuff konkurrens i Pontus Zarins, men bra utvecklingspotential och lär säkerligen få sina chanser.

William Lejonclou – Järfälla IBK

En spelare som jag puffade lite för redan igår. Uppsatt som back på hemsidan, men i en mer offensiv roll denna turnering. Speedig och fartfylld spelare som gärna deltar i spelet. Gör inte allting överdrivet svårt utan ser till att få fart på bollen och skapa rörelse. Underskattad spelartyp enligt mig.

Pontus Lundkvist – IK Sirius IBK

En spelare född 1999, vilket man inte kan tro sett till hans storlek. Välväxt back som sagt med ett riktigt tungt skott där han verkligen använder hela sin tyng för att få fart på bollen. Mogen trots sin ålder och kan säkerligen ta stora kliv kommande säsong under Boväng/Johanssons ledning.

Viktor Pallidini-Smith – Jönköpings IK

En frisk fläkt som kommer in från Trosa Edanö för att gå NIU-gymnasiet i Jönköping. Ruggigt bra speed och en hög arbetskapacitet. Jönköping har en bred och duktig trupp där många kommer slåss om platserna, men om Pallidini får chansen, då lär han ge gärnet. Användbar spelare i presspel och boxplay. Lite bättre teknik och bollkontroll i hög fart så är det en ruskigt jobbig spelare att ställas mot.

Linus Söderblom – Stenungssund IBK

Stenungssund hade ingen vidare turnering, men Söderblom gjorde vad han kunde. Sett Linus vid någon division ett match tidigare, men detta var skillnad. Mot spelare i ”rätt” ålder så stack han ut betydligt. Delaktig i mycket av Stenungssunds farligheter och när han väl satte högsta fart så kunde han på egen hand starta anfall och skapa chanser. Komplett i teknik och passningsspel och att samtidigt kunna bemästra allt i hög fart, det vittnar om klass. Kommer ha nyckelroll för Stenungssund kommande säsong.

Överlag så är det många spelare som verkligen tagit för sig. Albin Sjöberg, Olle Abrahamsson, Jack Noaksson, Adam Hellström, Olle Åhman, William Wärn, Simon Berg, Linus Svahn är bara några av spelarna som funnits på plats och visat sin klass vid flertalet tillfällen, men är samtidigt namn som är betydligt mer pålästa från många.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar