JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från Pixbo -Västerås

En intressant match på förhand under lördagen var matchen mellan Pixbo Wallenstam och Västerås IBS. Pixbo vann sin inledningsmatch samtidigt som Västerås fick se sig besegrade av Djurgården. Västerås tog dock revansch och vann tillslut med 4-1. William Silvano, Västerås och Linus Svahn, Pixbo, sammanfattar matchen.

William Silvano, Västerås:
Matchen som helhet tycker jag att vi gör helt okej. Vi börjar bra i första med högt tempo och är kliniska i våra avslut. Ju mer matchen går tycker jag att vi bjuder in dom och låter dom spela, vilket leder till riktigt vassa lägen för Pixbo. Vi hade tur att Philip storspelade i kassen och kunde göra några avgörande räddningar. I andra så kollade vi lite för mycket boll men jag tycker ändå att vi hade läget under kontroll och målet som dom gör är lite flyt. Simon berg och William Hedman tycker jag slet på bra men Philip i målet måste ha varit bäst på plan enligt mig!

Linus Svahn, Pixbo:

Tycker vi börjar matchen väldigt sömnigt. Vi skapar kanske ett eller två vassa lägen men vi är inte alls vakna i varken våra eller deras kontringar vilket även leder till att de tar ledningen med både 1,2 och 3-0. Andra perioden får vi en bra start genom att snabbt reducera till 3-1 vilket också leder till att vi successivt börjar skapa mer och mer lägen. Tyvärr så är vi dock inte tillräckligt noggranna i våra avslut vilket är något som verkligen måste förbättras till kommande match. Tycker även Västerås målvakt gör en ruggigt bra match, då han gör ett par riktigt avgörande räddningar i viktiga delar av matchen. Matchen slutar tillslut 4-1 och överlag så tycker jag de är en jämn match där Västerås drar det längsta stråt genom att vara mycket noggranna i sina kontringar och straffa oss rejält när de får sina lägen.

Vi önskar de båda lycka till i sista matchen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar