Kommentarer från KFUM Norrköping – Onyx

En av alla matcher som spelats nu under fredagskvällen av inledningen i JAS Elit cup i Örebro är KFUM Norrköping – Onyx. Norrköping avgick med segern tillslut, 3-2, där Filip Samelius Bäckman avgjorde. Just Filip och Martin Cedern från Onyx säger såhär om matchen.

Martin Cederin, Onyx IBS:

Ja jag tycker vi gör en mycket bra första period då vi håller det tight bakåt och vi är farliga framåt. Men sedan så sätter motståndarna press direkt i andra halvlek som gör att vi blir stressade i vårt försvarspel, vi låter dem få för enkla uppspel, och så missar vi våra dubblingzooner ibland. Men allt som allt tycker jag det är två jämna lag på planen då båda har en hel del vassa chanser. Vill ge en eloge till våran målvakt Simon Holmgren som gör en fantastisk insatts, håller igen kassen riktigt bra.

Filip Samelius Bäckman:

Från våran sida var det till en början likt de flesta cuper vi åker på en väldigt dålig första period där onyx tar ledningen. Vi har mycket bolltapp och är inte alls på tå. Till andra perioden drar vi upp rejält på tempot och är laget som för matchen. Vi lyckas göra 2-2 redan 10 sekunder in i den andra perioden när våran lagkapten Olle Abrahamsson bryter bollen på mitten och serverar hans radarpartner Adam Wastesson som säkert sätter bollen i öppen kasse. Vi får energi av målet och fortsätter pumpa på och ligger på och har bud på ett flertal mål som vi tyvärr inte lyckas sätta dit. Onyx är farliga och kvicka i omställningarna och skapar mycket farliga målchanser på så sätt. Bägge våra målvakter som idag delade på matchen är de två jag skulle vilja ge ett extra plus i kanten. Även onyx lagkapten nummer 10 var väldigt duktig, avig spelare som är duktig på att täcka bollen. Vi i laget vet att vi aldrig gör våran bästa match i första matchen på cuperna. Vi behöver vara mycket noggrannare ned bollen och inte tappa bollen på fel ställen, höja intensiteten, noggrannheten i avslutslägena och vara mer på tå. Det finns alltså en del att förbättra till kommande matcher. En sak jag bara ser positivt på, vi vet att vi kan mycket bättre!

Vi tackar Martin och Filip och önskar de båda lycka till under morgondagen!