JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från Jönköpings IK – Bergs IK

En annan match som gick av stapeln under fredagskvällen var Jönköpings IK som ställdes mot Bergs IK. En match där Jönköping tillslut kunde segra med 4-2.  Noah Skogward från Jönköpings IK och Sebbe Hagberg från Bergs IK sammanfattar matchen på detta viset.

Noah Skogward, Jönköpings IK:

Matchen började något trevande då båda lagen kände lite på varandra! Matchen blev mera välspelad från våran sida efter ungefär 10 minuter! Då tog vi över spelet och satte några riktigt Goa spel mål! Under denna perioden hade vi spelövertaget och spelade på våran kapacitet! Sista sekunderna under första perioden drog vi på oss en tvåa. Under början av andra perioden kom bergs tillbaka in i matchen med en 4-1 reducering i powerplay. Efter deras reducering var det en ganska hafsig match med mycket Hawaii bandy. Bergs lyckades i slutminuterna forcera in ett reducerings mål.

Vi tar med oss 10 minuters perioden under första perioden! Då vi verkligen kommer upp i nivå och spelar riktigt fin innebandy! Härliga klapp, klapp mål och stabilt försvarspel. Vi måste dock förbättra noggrannheten till nästa match då vi föll in i en falsk trygghet i andra perioden men det inte helt ovanligt att det är lite ringrostigt såhär tidigt på säsongen.

Vill plusa lite extra för våra 99:or Lucas Bernhardsson, Lucas Andersson och Viktor Smith som gjorde en jätte bra match, tog för sig i och skapade mycket i offensiva zonen med ett mål av Viktor Smith. De gjorde även en riktigt bra krigar match defensivt.

Sebbe Hagberg, Bergs IK:

Matchen mot JIK var en väldigt tuff start för oss iallafall första perioden där vi inte riktigt vaknat och kände oss trötta från resan hit. Jik gjorde allt väldigt bra och spelade bollen snabbt med bra rörelse så vi inte kunde hänga med och det ledde till en 4-0 ledning till jik i paus. I paus hade vi ett bra snack och kunde gå ut och vinna sista perioden med 2-0 men det gick inte hela vägen där målvakten i jik var riktigt bra. Svårt att säga vad vi ska göra bättre utan jag kan bara säga att jik gjorde allt väldigt bra och ett plus till deras målvakt.

Petter Berlin gjorde ett riktigt bra slit både fram och bak och låg bakom många bra lägen William Westerdahl gjorde också en bra och stabil match med inga misstag.

Vi tackar de båda och önskar de lycka till under morgondagen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar