JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Hj grupp H del 2!

Som jag tidigare lovade så kommer grupp H presenteras av två spelare, vilket såklart är extra roligt! Denna gången är det Linus Söderblom från Stenungssund IBK som levererar svaren.

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

I år tror jag att IBK Lockerud Mariestad, Partille och IBK Göteborg kommer att stå för mest poäng efter seriens slut. Det ska bli intressant och se hur Partille kan hålla ihop truppen i år igen efter ett mycket bra fjolår samt se hur Lockerud kommer att ställa upp som är ett nytt lag i gruppen. Men vem som går hela vägen i år kommer bli svårt att avgöra men Partille kommer nog återigen att toppa tabellen enligt mig.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Jag tror tyvärr att mitt gamla klubblag Herrestads AIF kommer att finnas i botten i hand med Sävedalen som enligt mig har tappat ett par riktigt duktiga killar. I träningsmatchen mellan lagen besegrades Herrestad med 13-7 (tror ja), förmodligen p.g.a. den extra erfarenheten som finns i Sävedalen. Sen har Herrestad har en ganska gles 97-kull i nuläget vilket i serien kommer att spela en stor roll.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Oj, hm jag tror att det finns ett par riktigt duktiga killar i denna grupp i de flesta lagen. Dessvärre har jag inte super bra koll på vilka som är bland dem bättre i år då ett par talanger inte längre spelar kvar i serien. Men jag personligen tycker om tekniken och finessen som finns bland Kalle Bylund och Jonatan Bodenmalm. Sen tycker jag lagkamraten William Regnstrand inte ska räknas bort med ett mycket överraskande spel. Skott från oväntade vinklar är bara en av hans alla kvalitéer. Bredvid han stortrivs även jag som spelare och lite tack vare han så blev det en hög plats i skytteligan för min del. Men även Isak Stöckel från Lockerud ska bli intressant att möta på planen.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Gruppens överraskning tror jag kommer bli svår att utse, möjligen Mattias Boren (Herrestads AIF) eller Stöckel (IBK Lockerud Mariestad). Hoppas även att någon annan lite okänd kan ta steget fram och verkligen visa sig.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Jag ser nog mest fram emot matchen mot Herrestad AIF. Framförallt eftersom de är min moderklubb men även för att bevisa att jag fortfarande kan göra en hel del poäng på hemmaplan.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

I och med att Partille har ett så tekniskt och spelskickligt lag tror jag det kommer vara svårt för övriga att matcha dem. Lockerud har en helt annan spelstil och kan möjligen matcha laget på ett utmanande vis. Jag vet att vi har det lite knepigt med lag som Partille just på grund av deras spelstil. Men eftersom Lockerud än så länge är okända i mina så tror jag att de är dem som kommer att överraska om något lag gör de och kanske även att slåss om gruppsegern.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Under förra säsongen hade vi kvalitémässigt en riktigt tuff serie. Med lag som Partille som nådde till SM-final, Pixbo och IBF Göteborg som tågade på bra så var det en mycket utmanande serie även att vi var med i toppskiktet ända tills nederlaget mot Pixbo. Men summa summarum tror jag att denna serie kommer att hålla hög klass även om jag tycker att några lag tappat lite för många spelare för att utmana toppen.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Jag hade helt klart haft öppna armar för Jonatan Bodenmalm. Enligt mig en mycket härlig kille utanför planen men framförallt en mycket duktig innebandyspelare väl på planen. I och med våra olika spelstilar är det alltid ett nöje, (förhoppningsvist för oss båda), att möta varandra på planen då båda enligt mig representerar lagen.

De flesta ser säkerligen er som ett ”outsiderlag” som smyger med bakom topplagen. Hur trivs ni själva med den uppfattningen om er, eller ser du ert lag från en helt annan synvinkel?

Självklart ser vi inte oss själva som ett ”outsiderlag” då vi under fjolåret höll oss i toppen av serien hela vägen in i slutet då vi tyvärr kollapsa. Men självklart är vi en klart mindre förening än exempelvis Pixbo och på så sätt förstår jag hur du menar. Men detta tog vi fördel av och lyckades chocka en del lag under fjolåret. Men i och med vår outsider- status behöver vi heller inte stressa upp oss inför match bara för att vi måste prestera som ett topplag skulle behövt, utan kan fokuserade mer på vårt spel och göra så gott vi kan. Misstolka dock inte ”göra så gott vi kan” utan jag menar självklart att vi inte har samma tryck mot oss som topplagen har. För jag hatar att förlora så ”göra så gott vi kan” är nog en underdrift.

Ni tillhör alltid Göteborgsgruppen där samma lag ofta återkommer år efter år, lag som ni känner till. Är det någon fördel enligt dig, eller hade det varit mer utvecklande att möta andra lag?

Självklart finns det både fördelar och nackdelar med att ligga i samma serie år efter år. En fördel är väl kanske att man får en kännedom om lagen och får en större karaktärkännedom om de andra spelarna. I JAS-serien har man lärt känna många spelare vilket jag tycker är en del av innebandyn då man sedan träffas på cuper och liknande. En nackdel är dessvärre att man får möta Partille år efter år…. Nä men skämt åsido så tycker jag det är helt okej men det hade naturligtvis varit kul att möta lite andra lag för att lära sig lite nytt. Sen är ju JAS-cupen på ingång vilket kommer att bli en riktig delikatess. Förhoppningsvis kanske man kan lägga sig i toppen av skytteligan där också men de återstår att se.

Vi önskar Linus och hans Stenungssund lycka till under kommande säsong!


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar