JAS-bloggen
Intervjuer

Återblick från RIG:s Czech Open

Sista intervjun ut med Czech Open tema, denna gången med Ellen Bäcksted, född 1999, som är en av de nya talangerna som kommer infinna sig på RIG:et under tre år. Ellen som är forward och tidigare spelat i FBC Kalmarsund.

Du fick besked tidigare under våren att du hade blivit intagen på RIG. Hur har processen varit efter det med flytt, träning osv?

I sommar har jag tränat på som vanligt med mitt lag hemma på Öland och det har gått bra. Flytten har också gått bra, det känns väldigt bra att vara här uppe och jag ska ta vara på mina tre år här.

Redan nu förra veckan var det dags att bege sig till Tjeckien för Czech Open. Hur förbereder man sig på bästa sätt för en sådan turnering med värme och mycket matcher?

Det är svårt att förbereda sig för en cup utomlands, men det är viktigt att dricka mycket vatten och att äta ordentligt, resorb kan också vara en bra grej att ta med sig. Jag rekommenderar att ta med sig en liten fläkt, haha.

Czech Open är en turnering som RIG deltager i både på dam och herrsidan ovh har gjort under ett par år. Vad tycker du om upplägget att starta upp matchandet med en turnering?

En cup i början av säsongen med ett nytt lag och nya människor tycker jag är en jättebra plan. Man lär känna varandra bättre både på och utanför planen vilket jag tycker är viktigt. Att det är utomlands är nästan ännu roligare, man skapar ett minne för livet.

Ni lottades in i samma grupp som två tjeckiska lag och ett schweiziskt. Vad skiljer sig mest när det kommer till att möta internationella lag, jämfört med svenska?

Det stämmer, jag tror att den stora skillnaden är i det fysiska spelet, de var lite tuffare i närkamper och många var väldigt tekniska. Tyckte även att reglerna var olika än vad dom brukar vara hemma i Sverige. Annars är det nog inte så stor skillnad på spel.

I första gruppspelet blev det 4 inspelade poäng, som tillslut ledde till en andraplats. Vad tycker du om de tre inledande matcherna?

Första matchen var inte riktigt som vi hade tänkt oss men tyckte ändå att vi spelade på bra och fick några bra lägen. Andra och tredje matchen blev bara bättre och bättre, men tyvärr satte vi inte alla våra lägen där heller men tycker ändå att vi spelar riktigt bra innebandy.

I andra gruppspelet blev det tufft motstånd i form av IBK Dalen och ytterligare tjeckiskt motstånd. Tycker du att ni är bättre än resultaten visar eller saknades det något för att nå ännu längre?

Första matchen var vi inte på tårna från början, de gjorde 3-4 snabba mål redan i första perioden. I andra perioden kommer vi igång och tar över bollinnehavet helt, tyvärr räckte det inte. Andra matchen mot Dalens IBK var vi riktigt bra, vi spelade bra innebandy men satte inte våra chanser här heller. Resultaten är rättvisa båda matcherna, dock tycker jag vi skulle få en vinst i sista matchen.

Är det någon av dina nya lagkamrater som du tycker imponerat lite extra?

Hela laget har imponerat mycket på mig, tycker att alla tjejerna är riktigt duktiga spelare med mycket glädje och omtanke, men den som har varit lite extra är Tova Eriksson. Vi spelade tillsammans i matcherna och tycker vi hittade varandra riktigt bra redan i första matchen vilket var riktigt roligt. Hon är en riktigt bra lirare som kämpar in i det sista.

Till sist, hur nöjd är du med din egen insats och vad tycker du att du visat upp för styrkor?

Jag är nöjd med min egen insats, men man kan alltid göra allt lite bättre som sagt. Jag tog inte för mig lika mycket som jag ville men jag är ändå nöjd med det jag presterade. Mina styrkor som jag visat upp är min snabbhet och rappa skott.

Vi tackar Ellen och önskar henne och hennes lagkamrater till under den fortsatta säsongen!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar