JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Hj grupp H

Efter lite uppehåll på genomgångarna av grupperna så kör vi nu sista gruppen, grupp H som troligtvis kommer presenteras av två spelare. Först ut är Hugo Arvidsson, backklippa i Partille IBS till vardags. Såhär säger han om deras grupp!

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

I toppen tror jag vi kommer finna Lockerud, Lerum och vi (Partille). Dom som på förhand har starkast lag på pappret.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Där får vi nog räkna med Sävedalen, IBF Göteborg och Zenit. Både Sävedalen och Zenit har tappat sina bäste spelare till Lerum respektive Pixbo och IBFs trupp har blivit tunn efter att 96:orna försvann och en del duktiga 98/99 lämnat för andra klubbar.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Gruppen har många olika spelartyper men om man ska se till den som håller högst kvalité och kan spela på olika positioner så är det Jacob Holm. En väldigt underskattat spelare som öste in poäng förra året men var samtidigt en viktig pjäs i defensiven. Sedan kan vi inte glömma bort Isak Stöckel i Lockerud som absolut är en utmanare, en kille som kan göra mål från alla vinklar som är otroligt viktig för Lockeruds offensiv.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Linus Nilsson i Sävedalen. Inte många som vet vem han är men det är en hårt kämpande back som ofta gör jobbet i det tysta. Täcker mycket skott och bjuder på fina finter lite då o då. Absolut en spelare att hålla koll på.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Matchen mot Lockerud utan tvekan. Förra årets 1/8-dels var en av dom roligaste matcherna jag spelat med bra stämning på läktaren och ett högt tempo på planen. Det ska även sägas att det var den tuffaste matchen på säsongen bortsett från finalen och ”Locke” lär vara otroligt revanschsugna så det ska bli väldigt kul att få mäta sig med dom igen.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Lerum. Ett lag som startade en stor satsning på JAS förra säsongen genom att man slog ihop Floda och Lerum och hade uttagningar för att få ihop det bästa laget. Redan förra året var man uppe och nosade på toppen med Enoksson o co som tränare. Denna säsongen har man satsat nytt o fått in lite mer rutin på bänken genom Tomas Sladky vilket säkert kan höja laget till nya nivåer.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Jag tror vår grupp håller ganska låg nivå jämfört med dom andra grupperna. Anledningen är att gruppen är väldigt ojämn sett över alla lagen.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Albin Lundell i Lockerud. En spelartyp som är ganska lik Holm och vår förra kapten Olle Sergård i det han gör, en spelare som verkligen lever upp till uttrycket ”laget före jaget”. Hade passat perfekt i en centerposition mellan Bylund och Hellström.

Med tanke på förra årets finalplats så lär ni få bära ett visst favoritskap, både i gruppen, men även längre fram i ett eventuellt slutspel. Är det något ni trivs med och hur hanterar ni det på bästa sätt?

Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att kommer det vara ganska annorlunda att bära ett favoritskap med tanke på hur förra säsongen såg ut där vi slog underifrån i nästan alla matcher. Förra säsongen var det mer att vi skulle slå dom bra lagen och nu är vi det laget som alla ska/vill slå så det är klart att det kommer bli speciellt men jag tror att vi kommer klara av det på ett bra sätt ändå. Vi inom laget vill väl inte direkt snacka upp oss utan vi försöker hålla ganska låg profil och låter stjärnorna i Pixbo sköta snacket om hur man plockar hem guldet.

Ni har tappat ett par starka kort födda 1996, men samtidigt ersatt med ett par yngre spelare. Hur tycker du ni lyckats ersätta avbräcken?

Ja precis som du säger så förlorar vi ett par starka kort inte minst på målvaktssidan där vi tappar Lennheimer som var en av det stora anledning till att vi nästan gick hela vägen förra säsongen. Men jag tycker ändå vi hittat en väldigt bra ersättare i form av Linus Karlsson som många anser tillhör toppskiktet av målvakterna i Göteborgs området vilket jag verkligen håller med om. När det gäller utespelarna så tycker jag att vi kvalitetsmässigt lyckats ersätta dom spelarna på ett bra sätt men vi tappar självklart rutin när Olle Sergård, Oscar Petersson och Tobias Hansson försvinner.

Utöver er så har även Pixbo och Lindås haft relativt stor ruljans på sina spelare, vilket leder till att de ”mindre” föreningarna tappar en hel del kvalité och topplagen i GBG-området blir tydliga. Är det ett naturligt steg enligt dig att spelarna söker sig till de starka föreningarna eller är ”värvningsjakten” alltför stor på juniorsidan?

Det är lite av varje skulle jag vilja säga. Många spelare tar klivet för att komma långt i både JAS och sina innebandykarriärer men samtidigt är det lättare för ett lag som Pixbo att locka över spelare när man har lag som spelar i både div 1 och SSL. Men på senare tid tycker jag att värvningsjakten tagit lite mer fart för att många klubbar tar kontakt med spelare istället för att spelaren går till klubben självmant. Detta är väl inte jättebra då det bara gynnar ett fåtal klubbar vilket leder till att lagen håller olika nivå och därför blir det inte lika många “roliga” matcher att spela och kolla på. Men det är så det funkar nu för tiden så det är något alla får leva med.

Du var inblandad i en händelse i förra finalen, som nu i efterhand har blivit mer av en rolig snackis. Även om det självklart då var extremt surt, är det något man nu i efterhand kan skratta åt eller är det fortfarande något som man går och grämer sig över?

Haha ja det var ju lite osmidigt av mig att släppa den. Det är klart det sved lite precis efter man förlorat matchen men vi satt faktiskt på hemvägen från Kalmar och skrattade lite åt händelsen så det gick ganska snabbt att släppa ändå. Jag får bjuda på en tunnel åt andra hållet nästa säsong istället så löser det sig.

Vi tackar Hugo och önskar honom och PIBS lycka till kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar