JAS-bloggen
After game

Headcoach Fredriksson utvärderar sina JAS-spelare

I fredags så träningsspelade IBK Lockerud Mariestad mot Skövde IBF, två lag som under den kommande säsongen kommer spela division ett, dock i olika serier. Lockerud har en uppsjö av JAS-spelare som även återfinns i A-laget, ett av de yngre A-lagen man kan mönstra skulle jag tro. Under fredagens match återfanns inte mindre än nio stycken av dessa på planen med blandad speltid. Huvudtränare för A-laget är Mickael Fredriksson, som lite kort säger såhär om matchen och sina JAS-spelare.

”En fartfylld match mot Skövde där intrycket är att vi är grymt bra tränade samt att killarnas individuella skicklighet har blivit vassare. Vi står inför detta år med en fortsatt väldigt ung a-trupp men också något som inspirerar oss och det är spännande att se den positiva utvecklingen som spelarna har. Till Skövde matchen fanns hela nio JAS spelare med i truppen, jag tycker samtliga gör det bra.”

Felix Magnusson får den otacksamma uppgiften att stå första halvan av matchen, då vi som lag inte presterar som vi hade önskat, Felix gör ett par riktigt bra räddningar och spelar stabilt.

Efter halva matchen kommer ett av våra nyförvärv in i målet, Emil Zettergren från IBK Lidköping kliver in och gör en jätte stabil insats, det är under vår bästa period som Emil hoppar in men det brukar vara desto svårare för målvakterna under de perioderna men Emil står för en bra insats precis som sin kollega Magnusson.

Oscar Pehrson står alltid för ett fantastiskt jobb i försvaret så även idag, väldigt kul att se att Oscar är mer bekväm med boll och att han vågar kliva med i anfallen. Oscar gör en bra insats och spelar hela matchen.

Joel Frölin startade vid sidan men kommer in efter halva matchen, Joel har tagit ytligare kliv i sin utveckling och gör en väldigt stabil och solid insats, även Joel har blivit mer trygg med boll och tar väldigt många klocka beslut.

Kevin Cardell Olsson har en inställning och en attityd som är underbar, hans arbetsinsats och jobb i försvaret är imponerande under denna match, samarbetet med Marcus Långberg funkade i början helt okej och den formationen blev under hela matchen bättre och bättre, just nämnda Långberg började lite avvaktande men ju längre in vi kom i matchen ju mer plats vågade han ta, har en jätte fin fart under fötterna och är en väldigt bra avslutare. Han ska våga plocka fram de egenskaperna mer.

Efter halva matchen kliver Kalle Bolin in på Kevin Cardells plats, Kalles inhopp imponerade på mig, väldigt rörlig stark och tempofylld. Behöver bli lite mer bestämd i avgörande lägen.

Tillsammans spelade för dagen även Isak Stöckel och Albin Lundell två killar som båda två står för en kanon insats, rörliga, starka tekniskt väldigt skickliga, de är utan tvekan två av planens bästa spelare. Isak hittar bra ytor i den här matchen och mycket avslut precis som vi vill ha av honom. Hans dragskott är inprincip fulländat. Albin Lundell är lika stark i försvaret som i anfallsspelet och kommer precis som Isak vara en otroligt viktig spelare för oss i år.

Är otroligt nöjd med våra yngre spelare de visar god karaktär och de visar även att deras utveckling går framåt.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar