JAS-bloggen
Intervjuer

Markus Magnusson tycker till om Varbergshelgen

Sirius var som sagt nere i Varberg under helgen. Coach Boväng har redan gett er en hel del av den helgen, men passade även på att ta ett snack med Markus Magnusson, en av årets nyförvärv som tycker såhär om helgen.

En helg i Varberg, vad har man för förväntningar inför som spelare?

Målet var att lära känna varann ordentligt i truppen när vi hade mycket nytt i truppen. Tycker vi redan hittat en riktigt skön känsla i laget!

Under lördagen mötte ni Warberg JAS, en match som slutade med förlust. Vad tycker du om årets första träningsmatch?

De va riktigt kul trots förlust. Riktigt bra tempo. Vi hade problem med anfallen i början eftersom vi bara hade snackat försvarsspel, men sen vågade vi hålla boll å spela ut, vilket såg bra ut stundtals och sen lite onödiga misstag som alltid händer i början av säsongen.

Ni saknade en hel del spelare under helgen, men istället gavs nya spelare chansen att få visa deras kunskaper. Någon speciell spelare som du tycker imponerade under helgen?

Vi har många 99or som håller högklass som jag själv inte hade bra koll på. Jag tyckte de va 2st som stack ut mer än andra, dom va Erik Nilsson & Oskar Holmström.

Under söndagen mötte ni även Warbers H2/H3, en match som du såg från läktaren då ni roterade en hel del spelare. Från läktaren får man ofta ett annat perspektiv på matchen, vad tyckte du om den matchen?

De va ett lägre tempo i matchen men den matchen hade Warberg cirka första 10minuterna där dom var bättre sen så tycker jag vi tog tag i bollen och spelade den riktigt bra stundtals trots utan en spelidé i anfallen.

Sett nu i efterhand, vad tar du med dig från helgen och vad har den gett er?

De jag tyckte va viktigt var att hitta känslan i laget, att alla ska kunna lita på varann. Vi tog även upp målsättningar för säsongen vilket visar hur långt alla vill gå, så träningarna framöver kommer va tuffa men nyttiga.

Nu väntar hårda träningsveckor innan Örebros JAS-cup. Vad tycker du att ni behöver lägga mest fokus på inför cupen?

Fortsätta lära in oss vårat nya försvarsspel ordentligt och därefter börja jobba med offensiven, de är ingen brådska ännu. Men med mycket fokus på försvar den här veckan kommer de sitta galant till cupen.

Cupen som stundar är en cup med bra standard på lagen, vad tror du om era chanser att leverera och nå långt i ett slutspel?

Ska bli kul å möta bra lag, där man vet att de kommer bli riktigt tight, somsagt sätter vi ett ordentligt försvarsspel kommer motståndarna få de jobbigt. Vi har stor chans att gå Långt i cupen med laget vi har!

Framöver nu kommer det komma inlägg om Örebro JAS elit Cup, ett inlägg om tänkbara spelplatser för innebandyfesten, uppdaterade HJ & DJ sillyseason artiklar + en hel del mer!

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar