JAS-bloggen
Intervjuer

Sirius på besök i Varberg

Under den gångna helgen så var IK Sirius IBK Juniorelit nere i Varberg för en uppstartshelg med truppen. En trupp på 24+2 tog sig neråt i landet för att genomföra träningspass och även spela två träningsmatcher. I truppen som åkte ner så saknades bland annat tongivande namn som Daniel Stenlund och Christoffer Gustavsson, två herrar som numera återfinns i SSL-truppen och kommer med största sannolikhet göra under stora delar av säsongen. I övrigt saknades bland annat spelare som Emil Aspnäs, Simon Aspnäs, Andreas Lundell, Erik Hemström, Marcus Pettersson, Oskar Ohlströmoch Martin Sarja.

Att det blev just Varberg förklarar tränare Jonas Boväng på följande sätt. ” Warberg är en förening som vi har bra kontakt med, både som klubb och organisation och det kändes naturligt”.

Under fredagen så genomfördes en träning där det nya spelsystemet nöttes in och man har dessutom jobbat med att sätta målsättningar.

Under lördagen spelades den matchen som för oss är av störst vikt, träningsmatchen mot Warbergs JAS-lag, där båda lag hade ett par avbräck (som nämndes ovan). Matchen slutade med vinst för Warberg, 7-6, trots att Sirius hade ledningen med både 3-0 och 5-3.

– Ett resultat som speglar matchbilden och kändes rättvist, vi ville jobba mycket med vårt försvarsspel för att hitta rätt, samtidigt som Warberg fick lira mycket boll i anfallszon, vilket de gjorde bra. Två helt olika lag. Ledningen har vi vid ett par tillfällen, men vi gör ett par misstag vid ett par tillfällen som straffar sig. Tycker vi visar upp en bra bredd och vi tar kliv framåt, säger Jonas Boväng till bloggen.

En spelare som imponerade lite extra under helgen var Albin Palm, född 1999, en ny bekantskap som ni säkerligen kommer få se allt mer och mer framöver. En liten forwardstyp som kan ställa till med en hel del. Tränare Boväng håller med om att Albin var en av de som imponerade, både på match, men även på träning.

– Albin är duktig i sin roll, snabba fötter och bra intensitet. Jobbig att möta och vi var imponerade över hans insatser i helgen. Kommer bli spännande att följa, säger Boväng.

Nu väntar två veckor av riktigt hård träning, laget kommer köra fem pass i veckan och fortsätta nöta in spelsystemet ordentligt. Det blir en tuff period, men utvecklande och allt för vara optimalt förberedda. Sirius kommer sedan åka till Örebro för att deltaga i JAS-cupen, där man har hamnat i samma grupp som Onyx, KFUM Norrköping och IBK Sundsvall (F.d Granlo).

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar