JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Hj grupp E

Grupp E är på förhand en grupp som känns jämn där flertalet lag kan vara med och slåss om slutspelsplatserna. Tidigare med enkelmöten har lagen blivit extremt beroende av att vinna de ”viktiga” matcherna i en jämn grupp, nu med dubbelmöten kan det säkerligen bli lite förändring på den biten, där en förlust inte behöver betyda alltför mycket. Erik Toivanen, en av spelarna i Hagfors starka 97-kull är den som ger er allt ni behöver veta!

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

På förhand känns det som att det är vi, Örebro, Lillån och Sjöstad som slåss om topplaceringarna.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Kristinehamn kommer nog vara underdogs och få slå från underläge. KFUM Örebro är nya i sammanhanget och kan nog få det tufft, samtidigt ska jag ska inte säga för mycket då jag egentligen inte vet något om laget. Men jag tror inte något lag kommer att vara någon slagpåse utan det blir nog en tajt serie där de flesta lag kommer att plocka poäng.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Jag tycker faktiskt inte det är någon spelare som ensam sticker ut så mycket.. De på förhand starka lagen har sina spetsspelare och där tycker jag nivån är hög och jämn.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Våran Edvin Fridman! En spelare med mycket energi och kreativitet som kommer vara jobbig att möta för motståndarlagens backar.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Matcherna mot Örebro brukar vara roliga att spela och gälla mycket. Så hemma mot Örebro ser jag fram emot, det kommer garanterat bli en sevärd match med mycket publik.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Utöver de lagen jag tror kommer slåss om avancemanget så tror jag att Skoghall med bland annat deras duktiga 99-kull kommer att kunna överraska och kanske ställa till det för andra lag.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Jag tror den står sig ganska bra detta år. Bredden på lagen i gruppen är mycket bra. Ett flertal lag är bra och har det finns många skickliga spelare, så på förhand finns det inte många ”enkla” matcher. Övriga innebandy-Sverige har nog inte många lag från våran grupp som favoriter till slutsegern men jag tror att det finns lag ur grupp E som har möjligheter att gå långt i ett slutspel.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Svårt val. Men jag säger Olle Åhman i Örebro. Han är en spelare som skulle bidra mycket i de flesta lag. Han är en av gruppens bästa spelare och skulle spetsa till alla lag med sin mångsidighet och sina offensiva kvalitéer.

Ni har under senaste åren varit ett stabilt slutspelslag, respass mot jik senaste två åren tex. Vad är det som gör att ni lyckas nå slutspel år efter år, trots generationsväxlingar och liknande?

Först och främst är bra spelare och ledare en förutsättning för att lyckas. Det har vi i Hagfors genom de som kommer härifrån och de som söker sig hit. Utöver det så får man lära sig mycket när man spelar i HIBS. Under det första och andra JAS året är många med och får samla på sig rutin från viktiga matcher som sedan blir otroligt nyttig när det väl är ens ”eget” år. JAS kan vara det roligaste man får spela som juniorspelare och den känslan finns verkligen i Hagfors, den känslan blir inte sämre när man vet hur bra klubbens JAS-lag har presterat tidigare och förväntas prestera framöver. Avslutningsvis ska man inte underskatta lagmoralen. Vi spenderar mycket tid med varandra hela dagarna och gruppen är riktigt sammansvetsad, det är något som jag ser som otroligt viktigt för ett lyckosamt lag.

En stor del av er 97-kull kommer även återfinnas i A-truppen och säkerligen matchas en del i vissa matcher. Ser du den ökade mängden JAS-matcher kombinerat med division ett spel som något problem i ert fall?

Skulle inte vilja säga att det kommer att bli något problem. Jag tror bara att alla är ännu mer motiverade inför säsongen och man kommer se fram emot helgerna ännu mer när man vet att det är fler JAS-matcher. Visst kan det bli lite slitsamt med hårt matchande men det är något de flesta är vana vid och det är något vi ska vara tränade för att klara av.

Vi önskar Erik och hans Hagfors lycka till under kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar