JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

HJ grupp G

Grupp G är en grupp med nytt utseende, där det bland annat återfinns lag från Jönköpingsområdet, kombinerat med ett par småländska lag, bland annat förra årets slutspelslag Vöikers. Vöikers har inför kommande säsong fått in en ny ledare i form av Dennis Popperyd Larsson, även känd som ”Innebandyprofessorn” via hans blogg här på Innebandymagazinets site. Laget känns på pappret starkt och spelaren, Calle Hult, säger såhär om deras grupp.

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

I gruppen tror jag att det är svårt att säga vilka som kommer vara i toppen, förutom att Jönköping alltid är ett starkt lag och bör vara med att kriga om förstaplatsen. Dessutom har vi en stark trupp som kommer göra allt för att vara ett lag som Jönköping och dem andra lagen ska få det tufft mot.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Alltid svårt att säga vilka som kommer finnas i botten och jag vill inte hänga ut något lag som en bottenkandidat, så jag väljer att passa på den.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Otto Weidman i Jönköping är den som jag har sett, klart bästa spelaren i mina ögon. Har en otrolig blick för spelet och kan göra framspelningar och mål utan några problem, även i dem svårare matcherna. Han får mitt ”pris”.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Mattias Qvarfordt, IBK Vöikers hade ett år ifjol som inte var som han kanske hade tänkt sig och kommer därför komma tillbaka från Hovmantorp som en av dem bästa, om inte den bästa målvakten i vår grupp. Trots att vi redan vet att han är fruktansvärt skicklig på det han gör så kommer han överraska andra och förhoppningsvis föra oss vidare till ett avancemang, som en starkt bidragande faktor.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Craftstaden borta blir den klart roligaste matchen i år. För vår förra lagkamrat Adrian Kodelja har flyttat tillbaka dit för spel i Allsvenskan. Och då kan man förhoppningsvis slagga hos honom efter matchen och få se hur han hade det innan han flyttade hit till Växjö.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Jag har så dålig koll på dem andra lagen om jag ska vara ärlig, i och med att vi inte har mött så många lag förut. Så jag kan inte svara på det, tyvärr.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Toppenlagen kommer hålla kvalité av högsta klass, det är jag helt säker på. Sen vet jag inte hur vi kommer stå oss i helhet jämfört med grupper i resten av landet. Men det lär nog hålla en bra standard, det tror jag!

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Tobias Zälle, utan tvekan. Har en kapacitet att springa 2 marathon i rad utan att andas och har bra avslut med sin krokiga klubba. Så att ha en riktigt löpvillig Tobias i laget hade jag aldrig tackat nej till.

Ni har inför hösten lottats in i en någorlunda ”ny” grupp med bland annat lag från Jönköpingsområdet. Sett till fjolårets grupp, vad tror du kommer skilja på kvalité och den typen av lag ni möter?

Förra året hade vi en grupp där toppen var riktigt bra och vi fick kriga in i det sista för att ta oss vidare. Men botten var lite knackig och vissa matcher höll faktiskt dålig kvalité med lågt bolltempo och alldeles för många mål. Så i år hoppas jag på att det kommer vara en jämnare grupp och det är det jag tror kommer vara skillnaden från förra året.

Sett till kommande säsong, vad tror du att ni är i mest behov av att utveckla och vad kommer ni utveckla mest om du får önska?

Svårt att säga, så jag väljer att hålla på den med!

Vi önskar Calle och hans Vöikers lycka till under kommande säsong!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar