JAS-bloggen
Intervjuer

Från Skellefteå IBS till Gamla Stans IBK

Gamla Stans IBK hade en lyckad fjolårssäsong och inför kommande säsong gör man allt för att återupprepa bedriften och ta ytterligare ett steg, slutspel är säkerligen målet och borde vara målet med tanke på lagets kvaliteér. Lagets har förstärkts med två spelare, Erik Hedström och Philip Ohlin, en duo från Skelleftå IBS som enligt lagets hemsida kommer göra stor nytta i JAS-laget, men även vara med och slåss om spel i divison ett. Såhär säger dessa två om sin övergång.

Ni har nu valt att ta steget över till Gamla Stan. Hur svårt var beslutet och vad fällde avgörandet?

Philip:  Det var ett ganska svårt beslut för mig att ta, man har ju många goda vänner i laget och det kändes som att man svek dem men jag tittade på vad som skulle vara bäst för mig som spelare och då var Gamla Stan valet.

Erik: Det var ett svårt beslut att ta men det kändes som rätt steg för mig då det kommer gynna min personliga utveckling mer.

Om ni jämför er nya förening med er förra, vad tror ni kommer skilja mest?

Philip:  Allt man gör är seriöst, från att testa en ny övning eller spela match eller samlingarna, allt blir roligare så.

Erik: Det är en mer seriösare organisation och betydligt bättre spel kvalité.

För de som ej kommer ha möjlighet att se er i spel, hur skulle ni beskriva er som spelare?

Philip: Jag är en ganksa passiv spelare som hellre passar mig fram till ett mål än att ta avslutet själv, det har väl sina fördelar och nackdelar men kan bjuda på någon ride då och då.

Erik: Jag skulle säga att jag är en offensiv högerfattad spelare som älskar att göra mål. Jag gillar att vara kreativ med bollen och skapa egna lägen för mig själv och mina medspelare.

Gamla stan hade en lyckad fjolårssäsong, hur mycket följde ni laget under den gånga säsongen?

Philip: Inte så mycket som jag velat, har sett många hemmamatcher men inte alla.

Erik: Jag såg alla hemma matcher samt någon borta match som livesändes.

Vad tror ni kommer krävas av laget den kommande säsongen för att nå avancemang sett till gruppen ni hamnat i?

Philip: Att alla tar allt seriöst, varenda liten övning som man gör, gör man för att den har ett syfte.

Erik: Hårt arbete och uppoffrande spel.

Om ni skulle få tippa, vilka lag tar sig vidare från gruppen och vilket lag kommer vinna hela JAS?

Philip: Jag tror att Gamla Stan och RIG tar sig vidare ur gruppen, som sagt ganska svårt att utse en vinnare före säsong har börjat men måste säga att jag tror att Gamla Stan kommer ta hem det. Kanske är det för att det blir mitt lag men truppen ser stark ut.

Erik: Det finns många duktiga lag i gruppen, t.ex. Dalen, City, Rig. Jag skulle tro att Umeå City och mitt Gamla Stan kommer gå vidare ur gruppen. Att säga en vinnare är väldigt svårt men det vore fel att säga något annat än mitt eget lag Gamla stan då jag tror vi har väldigt stora chanser att ta hem det.

Vi önskar Philip och Erik fortsatt lycka till i deras utveckling och ser fram emot att följa den spännande A-gruppen uppe i Norrland.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar