JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

HJ grupp D

Innan det blir ett litet uppehåll på gruppgenomgångarna så fyller vi på med grupp D på HJ-sidan, en ”Stockholmsgrupp” som på pappret ser ut att vara en av de tuffaste. Anton Lundgren, en av spelarna i fjolårets succélag Farsta IBK, är den som ger er möjligheten att få lite mer kunskap kring deras grupp!

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

Djurgården , Salem , TT och Farsta.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Det blir Nacka och Tullinge som gör upp om de nedre platserna.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Simon Götz, några som ligger nära, men Simon har med sitt snabba spelsinne och sin vilja tagit 1:a platsen.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Kommer bli intressant att följa Jojjo Ahlroth och se hur han axlar statusrollen i Salem.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Båda Djurgårdsmatcherna. Dom har blivit lite väl håsade och satt sig själva i ett favoritskap. Ska bli enormt spännande att knäcka den nöten. Bollen är rund som man brukar säga.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Sköndal kan bubbla till. Luntinen kan få till saker när det väl gäller . Typiskt turneringslag och har tagit några fina segrar genom åren.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Hög nivå. Brukar alltid vara bra i denna grupp. En felaktig förlust kan innebära att man hamnar utanför. Kolla förra året, två lag från samma grupp till festen.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Finns många, men håller Simon Götz högst. Både som spelare på plan och även utanför planen.

Ni har en lyckad fjolårssäsongen i ryggen att bygga vidare på. Nu i efterhand, hur lyckad var fjolårssäsongen egentligen och vad var det enligt dig som gjorde den såpass lyckad?

Vi hade och har en bra trupp. Spelat länge ihop, och känner varandra bra. Nu tappar vi ju 96 spelarna från fjolåret och de gjorde det bra och satte en bra tyngd. Nu byggs JAS laget på av några duktiga 98:or som börjar blomma ut ordentligt. Och 97-truppen är sen tidigare stark med både stadslagsspelare och herrlagsspelare.

En del utanför Stockholms gränser (särskilt jag) har nu i efterhand lärt sig att inte underskatta Farsta alltför mycket. Tror du att lagen i år är mer medvetna om er kvalité, eller tror du att risken för underskattning fortfarande finns med tanke på vilken grupp ni hamnat i?

Det var ganska roligt att bli underskattade, det höjde bara oss. Vi var ett bra lag och jag tror vi blir stråt vassare i år 😉

Vi önskar Anton och hans Farsta lycka till under kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar